Isi incearca in zadar norocul la frontiera

De Otilia Șandor
Isi incearca in zadar norocul la frontiera
Mulţi au riscat degeaba să iasă ilegal din ţară pe la frontierele bihorene.

Un sălăjan va fi cercetat după ce a fost prins la Borş, de poliţiştii de frontieră bihoreni, când încerca să iasă din ţară cu un automarfar cu o semiremorcă având număr fals de înmatriculare.

Poliţiştii de frontieră au relatat că joi seară, Cristian D. (26 ani) a ajuns la Borş cu un automarfar marca Man, înmatriculat în ţară, la noi. Bărbatului i s-au cerut şi actele de identitate, dar şi documentele automarfarului şi ale semiremorcii.

În timpul controlului, poliţiştii de frontieră au sesizat că ansamblul automarfarului are aplicate aceleaşi numere de înmatriculare, emise de statul român, deşi automarfarul este înmatriculat în România, iar semiremorca este înmatriculată în Anglia. Luat la întrebări, omul a declarat că nu ştia că legile româneşti prevăd că automarfarele şi semiremorcile se înmatriculează cu numere diferite.

Acum, sălăjanul e cercetat pentru tractarea pe drumurile publice a unei remorci având numere false de înmatriculare.

Georgieni insistenţi

În prima oră a zilei de vineri, doi cetăţeni din Georgia şi-au forţat şi ei norocul, la Salonta, după ce, înainte cu o zi, s-au ales cu acte premergătoare urmăririi penale fiindcă au mai încercat să treacă graniţa fraudulos, pe la Turnu.

Cei doi bărbaţi au fost reperaţi la aproximativ 1000 de metri de linia de frontieră, de o patrulă de poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Salonta. Străinii au fost întorşi din drum şi poftiţi să dea explicaţii. Cei doi (unul de 24 de ani, altul de 34 de ani) aveau documente de identitate temporare pentru solicitanţii de azil, dar în urmă cu o zi, au mai încercat să iasă ilegal din România, pe la Turnu, dar au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de acolo şi puşi sub cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Străinii insistenţi au declarat că voiau să ajungă în Germania.

Acum, cei doi sunt cercetaţi tot pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei şi de către poliţiştii de frontieră de la Salonta.

Sirieni

Alţi patru străini au fost prinşi în ilegalitate la graniţă tot în acest weekend de către poliţiştii de frontieră.

Sâmbătă la amiază, un tânăr de 27 de ani din Siria a fost prins la doar 150 de metri de linia de frontieră cu Ungaria de la Borş. Poliţiştii de frontieră de la Borş l-au prins pe tânăr în jurul orei 12:00, care a declarat că voia să ajungă în Spaţiul Schengen.

Duminică în zori, în jurul orei 3:00, alţi trei bărbaţi sirieni au fost descoperiţi tot la circa 150 de metri de linia de frontieră de la Turnu.

Străinii încercau să treacă graniţa pe jos şi au fost detectaţi de poliţiştii de frontieră de acolo cu aparatura de termoviziune. Toţi sirienii sunt acum cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !