ITM Bihor în topul pe ţară

3Comentarii
ITM Bihor în topul pe ţară
ORADEA – Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor se plasează pe locul cinci pe ţară în ceea ce priveşte preluarea registrelor de evidenţă a salariaţilor în format electronic.

„Până la data de 30.03.2007, ITM Bihor a preluat un total de 7.683 de registre de evidenţă a salariaţilor în format electronic dintr-un total necesar pe care nu-l cunoaştem. Partea îmbucurătoare este că 30% dintre registre au fost preluate online”, ne-a declarat Liviu Lupea, inspector-şef la ITM Bihor. Termenul iniţial pentru depunerea registrelor a fost data de 30 ianuarie, prorogată ulterior cu 90 de zile.

Probleme

Instituţia bihoreană s-a confruntat totuşi cu unele probleme legate de userul şi parola unor localităţi din Bihor care nu existau în baza de date. „Aplicaţia are o gafă enormă pe care nimeni n-a anticipat-o. Ne-am dat seama de acest lucru, dar s-a preferat ca aplicaţia să funcţioneze aşa în continuare. Localitatea de referinţă nu este o informaţie vitală şi poate fi corectată la aplicaţiile următoare”, a precizat inspectorul-şef al ITM Bihor.

Reciprocitate

În 3 aprilie 2007, la Prefectura Bihor, au avut loc contacte între instituţiile deconcentrate din Bihor şi regiunea nou creată din judeţele Hajdu-Bihar; Jasz-Nagykun-Szolnok; Szabolcs-Szatmar-Bereg Megye; respectiv ITM Bihor şi inspectoratele similare pe linie de relaţii de muncă şi securitate în muncă din Debrecen. S-au stabilit modalităţi de informare reciprocă privind legislaţia de profil, astfel încât firmele maghiare care operează în Bihor, respectiv cele româneşti care operează în regiunea maghiară să cunoască şi să aplice corect actele normative în cauză. „Inspectorii noştri vor face parte din echipele de control care vor inspecta firmele româneşti din zona maghiară, iar cei maghiari din echipele de control care vor inspecta firmele ungureşti de la noi”, a explicat Liviu Lupea.

Acesta a subliniat totodată eficienţa controalelor desfăşurate de maghiari. „La ei un act de control care se lasă cu penalizare este semnat de inspectorul-şef, iar contestaţia se face la Inspectoratul General de Stat. Din câteva mii de acte de control, doar circa 50 ajung în instanţă. La noi aproape jumătate ajung în instanţă. Pe mine nu mă încălzeşte cu nimic că peste trei ani o să le câştigăm pe toate”, spune Lupea.

Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor