Kádár Kálmán e noul antrenor al CSM Digi Oradea

De Gavril Nutiu
Reactualizat la:
Kádár Kálmán a fost un jucător exponenţial al poloului orădean
Kádár Kálmán a fost un jucător exponenţial al poloului orădean
Fostul internaţional orădean îşi încheie cariera de jucător şi va fi noul antrenor al campioanei.

Multipla campioană naţională la polo CSM Digi va porni la drum în viitorul sezon cu un nou antrenor principal pe banca tehnică: Kádár Kálmán. El va fi secondat de Ciprian Câmpianu, antrenorul cu care echipa orădeană a încheiat ediţia trecută a campionatului. Kádár este un jucător emblematic al poloului orădean, fiind unul dintre cei mai titraţi poloişti ai CSM Digi. A cucerit de opt ori titlul naţional, a fost ani la rând căpitanul campionilor şi a reprezentat cu cinste culorile echipei naţionale, cu care a luat parte la JO de la Londra 2012.

Nu va mai juca

În vârstă de 36 de ani, Kádár Kálmán anunţat luni că îşi încheie cariera de jucător, urmând să se dedice celei de antrenor. „Am luat această decizie, de a nu mai juca, pentru că în opinia mea nu se pot face ambele lucruri deodată. Voi mai juca eventual doar într-un meci de retragere. Aş mai fi avut capacitatea fizică de a mă pregăti, dar consider că s-a încheiat o etapă în viaţa mea, cea de jucător, acum va urma cea de antrenor. Consider că lipsa mea de experienţă ca tehnician este compensată de alte atuuri. Cred că nimeni nu cunoaşte mai bine decât mine lotul de jucători al echipei noastre, dar şi celelalte formaţii din campionat. Chiar dacă am jucat împreună, cred că mă voi bucura de respectul foştilor mei colegi, pentru că mi-am câştigat în apă, dar şi în afara bazinului, acest respect. Ca antrenor, voi fi tot aşa cum am fost ca jucător, dorind să obţin întotdeauna maximum posibil. Relaţiile cu foştii mei coechipieri vor fi acum altele, ca de la antrenor la jucători”, a declarat Kádár Kálmán.kadar1

Cea mai bună decizie”

„Cred că am luat decizia cea mai potrivită pentru postul de antrenor al echipei. Am analizat foarte multe variante, au existat şi numeroşi antrenori care s-au autopropus la echipa noastră, ceea ce înseamnă că Oradea este totuşi un nume în polo. Am optat pentru Kádár Kálmán, care este o adevărată legendă pentru poloul orădean. Este un antrenor local, care cred că este cel mai potrivit pentru a continua, alături de secundul Ciprian Câmpianu, acţiunea de promovare a tinerilor jucători orădeni”, a explicat preşedintele CSM Oradea, Florin Birta.

Kádár Kálmán a ţinut să le mulţumească părinţilor şi soţiei, care l-au sprijinit necondiţionat în timpul carierei de jucător, precum şi tuturor antrenorilor care l-au pregătit de-a lungul anilor. El consideră că antrenorul care i-a marcat cel mai mult cariera este Cornel Gordan. „Domnul Gordan m-a promovat la prima echipă a CS Crişul când eram încă junior şi m-a lansat în poloul mare. Sub conducerea sa, am câştigat patru titluri de campion naţional cu CSM Oradea”, a afirmat noul antrenor al CSM Digi.

„Pentru mine, locul doi constituie un eşec”

Kádár Kálmán a afirmat că nu se teme de noua sa funcţie. „Nu simt nicio teamă, nu m-am temut niciodată în bazin. Am doar emoţii, dar cred că este ceva normal. Nu ştiu cum mă vor primi jucătorii, acum va exista o altă relaţie între noi, ca de la antrenor la jucători. Va fi greu să schimbăm ceva între noi, doar ne cunoaştem de atât de mult timp. E o chestiune de respect reciproc”, a explicat Kádár Kálmán.

Obiectivul noului antrenor este câştigarea campionatului şi a Cupei României, precum şi un parcurs cât mai lung în cupele europene. „Pentru mine locul doi constituie un eşec, doresc să fim întotdeauna cei mai buni, pe primul loc”, a declarat noul antrenor. „Nu putem avea alt obiectiv decât cucerirea unui nou titlu de campioană, dar şi a Cupei României. În ceea ce priveşte cupele europene, aşteptăm definitivarea formatului în care se vor desfăşura atât LEN Champions League, cât şi LEN Euro Cup. În funcţie de acest fapt, ne vom stabili un obiectiv în Europa. În orice caz, dorim să ne construim o echipă care să performeze şi în cupele europene”, a conchis preşedintele CSM Oradea, Florin Birta.

Retragerea jucătorului Kádár Kálmán lasă descoperit postul de fundaş în lotul echipei CSM Digi. „Postul de fundaş este unul delicat într-o echipă de polo. Vom încerca să transferăm un jucător pentru a ne consolida acest post. Vom căuta să aducem un fundaş străin, pentru că în România nu găsim, ei se află sub contract. Va fi greu de transferat şi din alte campionate, pentru că este deja destul de târziu, majoritatea jucătorilor de valoare şi-au găsit deja echipe”, a declarat antrenorul Kádár Kálmán.

Şi-a făcut ucenicia la CS Crişul

Kádár Kálmán nu se află la prima experienţă ca antrenor. Deşi a continuat să joace la CSM Digi, el a fost o perioadă de timp antrenor al echipei de Superligă a Crişului, alături de Eugen Băjenaru. „A fost o perioadă grea pentru mine, pentru că am fost în acelaşi timp şi antrenor şi jucător. Chiar dacă am antrenat echipa Crişul, nu am lipsit în tot acel timp de la niciun antrenament sau meci al formaţiei CSM Digi.

Alături de Iván Fejer, ca antrenor al CS Crişul Alături de Iván Fejer, ca antrenor al CS Crişul ©

 

Doresc să le mulţumesc celor de la CS Crişul pentru că mi-au oferit posibilitatea de a mă iniţia în meseria de antrenor. Am simţit atunci primele satisfacţii în postura de tehnician”, a mărturisit noul antrenor al CSM Digi. Kádár Kálmán a afirmat că va promova jucători tineri ai CS Crişul la antrenamentele sau chiar în lotul echipei CSM Digi. „Am în vedere mai mulţi juniori, dar nu doresc să-i nominalizez acum. Mă voi consulta cu Ciprian Câmpianu, care poate că îi cunoaşte chiar mai bine decât mine şi împreună vom decide pe cine vom promova la prima echipă”, a spus Kádár Kálmán.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !