La APIA Bihor se munceşte în regim de „foc continuu”

De Simona Albinaru
La APIA Bihor se munceşte în regim de „foc continuu”
Se aşteapă a fi depuse 800 de cereri unice de plată zilnic.

Fermierii din sectorul vegetal şi zootehnic care doresc să depună cereri unice de plată în Campania 2015 o pot face şi în zilele de 1 si 2 mai 2015, precum şi sâmbetele ce urmează până la data limită de depunere a cererilor, respectiv 15 iunie, deoarece acestea vor fi zile normale de lucru.

„Drept urmare, fermierii din sectorul vegetal şi zootehnic care primesc invitaţii pentru zilele la care am făcut referire sunt rugaţi să se prezinte la APIA Centrul Judeţean Bihor cei care solicită plăţi pentru suprafeţe mai mari de 50 ha teren agricol, respectiv la Centrele locale APIA de care aparţin pentru cei cu suprafeţe mai mici de 50 ha”, a precizat Florian Pavel, directorul Centrului Judeţean APIA Bihor.

Potenţialii beneficiari ai schemelor de plată ce se derulează prin APIA care nu au depus până în acest an cereri de plata trebuie, înainte de toate, să se înregistreze la APIA în Registrul Unic de Înregistrare (RUI) după care pot depune cererile unice de plată prin intermediul aplicaţiei IPA-Online în orice zi până la data limita 15 iunie 2015.

De urmat

Fermierii din sectorul vegetal şi zootehnic, înainte de a se prezenta la APIA, trebuie să treacă pe la Unitatea Administrativ Teritorială de care aparţin, pe la asociaţiile crescptorilor de animale acreditate pentru eliberarea adeverinţelor ce confirmă calitatea de crescător de animale şi înscrierea animalelor în Registrul genealogic, după caz, şi, nu în ultimul rând, pe la medical veterinar. Toate documentele ce vizează schemele de plata solicitate se depun la APIA în original şi copie.

„În Campania 2015 aşteptăm să fie depuse peste 40.000 de cereri unice de plată, din care până la această data s-au depus 4.000 cereri – 10%, cu un ritm zilnic de 400 cereri unice de plată. Până la data limită de depunere a cererilor, 15 iunie 2015, mai sunt 43 zile lucratoare, fiind incluse şi sâmbetele, ceea ce înseamnă că ritmul zilnic trebuie să ajungă la cel puţin 800 cereri/zi pentru a da posibilitatea tuturor potenţialilor beneficiari să-şi depună cererile unice de plată la termen şi fără penalităţi. Pentru ca dorinţa APIA Centrul Judetean Bihor să devină realitate, rog fermierii din sectorul vegetal şi zootehnic să respecte data din invitaţii şi să se prezinte la APIA cu toate actele solicitate şi corect întocmite. De sprijinul şi înţelegerea Unităţilor Administrativ Teritoriale, a reprezentanţilor DSVSA Bihor, OJZ Bihor şi a Asociaţiilor de crescători de animale acreditate depinde în bună măsură succesul preluarii la termen a cererilor unice de plată în Campania 2015” , a concluzionat Florian Pavel.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !