La ştrand în plină iarnă

De Dan Birta
3Comentarii
Pensionarii orădeni de abia au aşteptat deschiderea ştrandului
Pensionarii orădeni de abia au aşteptat deschiderea ştrandului
Peste 100 de orădeni s-au îmbăiat în Ştrandul Ioşia în prima zi din acest an.


Deşi afară sunt puţin peste 0°C, Ştrandul Ioşia nu duce lipsă de clienţi. Marți, 13 ianuarie 2015, până la ora 12:00, au intrat în ştrand circa 100 de orădeni, majoritatea pensionari. Tot până la această oră au fost făcute cinci abonamente. Cifra este cu atât mai surprinzătoare, cu cât din acest an nimeni nu mai intră gratuit în ştrand.

Tarife noi

Trebuie specificat că din ianuarie 2015 au intervenit modificări la tarifele de intrare în Ştrandul Ioşia. Astfel, un bilet pentru adulţi costă 12 lei, unul pentru copii peste 4 ani, elevi, studenţi la zi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi costă 6 lei. Copiii cu vârsta sub 4 ani au acces gratuit în ştrand. Un bilet pentru minim 15 copii, elevi sau studenţi care intră în grup costă 5 lei, însoţitorul intrând gratuit. La grupurile de minim 15 adulţi, biletul pe persoană costă 10 lei. Abonamentul pentru adulţi se vinde cu 160 de lei/lună, iar pentru copii, studenţi la zi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi – 80 de lei/lună.
„Ne aşteptam să vină orădenii în număr mare la ştrand în primele zile, deşi este iarnă. Nu cred că un bilet cu 6 lei pentru pensionari este prea mult. Am făcut deja cinci abonamente pentru pensionari. Dacă vin în fiecare zi la ştrand, costul unei zile este de 3 lei”, a declarat Eugen Onciu, administratorul ştrandului.
Majoritatea celor care se aflau ieri în Ştrandul Ioşia nu considerau o povară preţul de 6 lei pentru pensionari. „Este foarte bine că s-a introdus taxă pentru toată lumea. Erau unii care nu aveau ce căuta în ştrand după felul în care se comportau. În plus, de câţiva ani, tinerii au început să ocolească Ştrandul Ioşia. Nicăieri în România pensionarii nu au fost aşa de avantajaţi ca şi cei de la Oradea. Transport gratuit fără limite în oraş şi intrare gratuită la ştrand”, a precizat un pensionar.
Mai erau, totuşi, şi voci care nu erau de acord cu taxarea pensionarilor, blestemându-i pe cei care au introdus taxa. „Bine că în campania electorală au venit la noi să-i votăm, iar acum ne-au pus taxă la ştrand. Apa aceasta merge oricum în Criş. Nu înţeleg de ce ne taxează”, se revoltă un alt pensionar.
Alt pensionar crede că preţul unui abonament este prea mare. „Vom aduna semnături şi vom cere să ne facă abonamente cu 60 de lei pe lună. Cred că acest preţ este onorabil”, a declarat bătrânul.

Lucrări

Cei care vin mai des la Ştrandul Ioşia spun că ar fi bine dacă s-ar moderniza şi acest ştrand, dacă s-ar face lucrări mai serioase. Deocamdată, în perioada în care a fost închis (15.12.2014 – 13.01.2015) s-au efectuat doar lucrări de întreţinere, igienizare şi reparaţii. Toate în regie proprie, costând circa 10.000 de lei. Astfel, s-au schimbat instalaţiile sanitare şi robineţii din vestiare şi blocul administrativ. S-a reparat şi vopsit bazinul cinci şi s-a schimbat instalaţia electrică.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor