La Victor Ponta, cu cifrele reale de la Spitalul Pelican Oradea

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
5Comentarii
Ponta, informat despre spital
Ponta, informat despre spital
Primul ministru Victor Ponta a fost edificat despre situaţia reală a banilor de la privaţi.

Din cauza multiplelor informaţii eronate difuzate în ţară de către actualii reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii vizavi de plata sumelor pentru bolnavii internaţi la Spitalul Pelican Oradea, investitorul principal al acestei unităţi medicale a transmis o scrisoare deschisă primului ministru Victor Ponta, dar şi şefilor MS şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. „Motivele pentru care vă adresăm această scrisoare deschisă sunt declaraţiile şi intenţiile actualului ministru al Sănătătii, dl Eugen Nicolăescu, secundat şi susţinut de dl dr. Raed Arafat, conform cărora se intenţionează suprimarea finanţării spitalelor private. Domnii mai susmenţionaţi au redactat chiar un memoriu informativ către Guvernul României, memoriu care cuprinde foarte multe informaţii false şi scoase din context, memoriu publicat şi pe site-ul www.ms.ro.)”.

Oficiale

Primul ministru Victor Ponta e informat că Spitalul Pelican (de patru ani la Oradea), e cel mai mare spital privat din Transilvania şi e în topul primelor zece firme orădene cu contribuţie majoră la bugetul de stat şi local.

Dr. Ovidiu Gogu Cacuci, investitorul principal al Spitalului Pelican, i-a transmis detalii tehnice lui Vicotr Ponta, precizând şi sursele (instituţii oficiale de stat) situaţia valorilor de contract, a sumelor primite de la CAS Bihor, a situaţiei indicelui de complexitate la cazurile internate, toate din înscrisuri oficiale, verificabile: valoarea contractului în 2012 este de 4.7% din bugetul total alocat Bihorului (sursa: http://casbh.rdsor.ro/), gradul de complexitate medicală pe fiecare caz de la acest spital e cel mai mare din Bihor, de 1.29 (sursa: www.drg.ro), spitalul are 130 de paturi (nu 80 cât eronat s-a spus pe unele canale media), din care compartimentul de terapie intensivă are 8 paturi, conform autorizaţiei din 2011, emisă tocmai de Ministerul Sănătăţii. Unitatea este singurul spital privat din România încadrat la categoria a II-a, de către Ministerul Sănătăţii.

În scrisoare, Victor Ponta e atenţionat că prin suprimarea decontării cazurilor din fondul de sănătate, se încalcă legea sănătăţii şi vor fi afectaţi pacienţi din mai multe judeţe ale ţării, care vor fi obligaţi să apeleze la clinicile din străinătate din UE, unde, în ultimii cinci ani au fost deja daţi 75 de milioane lei.

Dr. Cacuci a ţinut să îi transmită primului ministru şi despre faptul că Spitalul Pelican nu a primit finanţare privilegiată şi nici nu a fost susţinut de către MS sau CNAS, aşa cum s-a inoculat de curând.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor