Lăzăriștii au hotărât: „Guvernul” pierde, „Opoziția” câștigă

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Lăzăriștii au hotărât: „Guvernul” pierde, „Opoziția” câștigă
A început seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilelor Școlii la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”.

Cu acest prilej miercuri, 17 februarie a avut loc dezbaterea moțiunii „România ar trebui să fie ospitalieră cu refugiații”. Dezbatere organizată de Clubul de Dezbateri al școlii, club înființat în anul școlar 2014-2015 de profesoara Elvira Groza, pentru promovarea spiritului critic și combativ.

„Meciul” desfășurat între echipa „Guvernului” și cea a „Opoziției” a fost unul spectaculos și susținut, dar în termeni civilizați, față de „omologii” lor din clasa noastră politică, cu replici spumoase și acide, când dintr-o parte, când din cealaltă. Cu toate că la noi în viața politică reală cel mai des câștigă cei care sunt la putere, adică Guvernul, de această dată elevii au ținut să ne contrazică, iar echipa câștigătoare a fost declarată cea a „Opoziției”.

Echipă formată din elevii Natalia Bot (cls. a IX-a A), Ghiula Annabell (cls. a XI-a B) și Kovacs Bogdan (cls. a X-a B), iar din „Guvern” au făcut parte: Speranța Hodișan (cls. a X-a C), Nagy Mercedesz (cls. a X-a C) și Guti Attila (cls. a XI-a A).

Sala de festivități a liceului a devenit neîncăpătoare, iar la eveniment au participat conducerea școlii, profesori și, desigur, elevii doritori să-și susțină colegii din componența celor două echipe. „Meciul” a fost arbitrat de Emanuel Bodea, debater senior, elev în clasa a XII-a D, profesor Elena Dumitraș și profesor Elvira Groza. Rolul de moderator al dezbaterii l-a jucat cu succes elevul, și el debater senior, Natanael Tontea elev în clasa a XII-a A. La final ambele echipe au fost felicitate pentru discursurile concise și argumentate bogat exemplificate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !