Licitaţia la autostradă a fost reluată

De Crina Dobocan
8Comentarii
Licitaţia la autostradă a fost reluată
19 februarie este termenul-limită de depunere a ofertelor pentru sectorul bihorean al autostrăzii Oradea – Cluj.

Licitaţia pentru tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău – Borş a fost deblocată, iar termenul-limită pentru primirea ofertelor este 19 februarie. Potrivit prefectului Ioan Mihaiu, proiectul pentru Autostrada Transilvania (A3), secţiunea Suplacu de Barcău – Borş (cu cele trei tronsoane: Suplacu de Barcău – Chiribiş, Chiribiş – Biharia şi Biharia – Borş), a fost reurcat, sâmbăta trecută, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Mihaiu a prezentat problemele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de a selecta constructori care să finalizeze lucrările pe tronsonul bihorean al autostrăzi, abandonate practic în urmă cu 9 ani.

„Procedura SEAP de licitaţie pentru autostrada Suplacu de Barcău a fost suspendată la sfârşitul lui 2017, cu cele trei tronsoane, pentru că ofertanții nu au fost mulţumiţi de răspunsurile la cererile de clarificări şi au făcut contestaţii. Au fost contestate cele două tronsoane mari şi a fost suspendată procedura pentru toată autostrada. Pe urmă au fost discuţii la Bucureşti, la Companie şi la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice. Personal, am discutat cu directorul Companiei şi i-am cerut să nu tergiverseze. Acesta mi-a promis că o să se rezolve problema.

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a trimis un răspuns în 17 ianuarie, prin care a informat că a respins contestaţiile şi a transmis CNAIR să reia procedura şi să răspundă clarificărilor cerute de contestatari. Licitaţiile anterioare au fost suspendate, nu se reiau. Sâmbătă, 27 ianuarie, a fost urcată pe SEAP licitaţia pentru cele trei tronsoane şi 19 februarie este termenul-limită de depunere a ofertelor. În mai puţin de o lună, până în 16 martie, va fi declarat câştigătorul. Sperăm să fie o companie serioasă, să nu ne trezim iar cu contestaţii şi amânări pentru demararea lucrărilor”, a declarat prefectul Ioan Mihaiu în cadrul primei întâlniri a Colegiului Prefectural din acest an.

Actuala licitație pentru tronsonul bihorean, după rezilierea contractului cu spaniolii, fusese lansată în august 2017, iar câștigătorul ar fi trebuit anunțat în decembrie. Rămâne de văzut când va demara licitația și pentru tronsonul sălăjean al viitoarei autostrăzi Oradea – Cluj, între Suplacu de Barcău și Mihăiești.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor