bihon.ro Web analytics

Licitaţia la autostradă a fost reluată

19 februarie este termenul-limită de depunere a ofertelor pentru sectorul bihorean al autostrăzii Oradea – Cluj.
Scris de farcas - 19 februarie este termenul-limită de depunere a ofertelor pentru sectorul bihorean al autostrăzii Oradea – Cluj.

 Licitaţia pentru tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău – Borş a fost deblocată, iar termenul-limită pentru primirea ofertelor este 19 februarie. Potrivit prefectului Ioan Mihaiu, proiectul pentru Autostrada Transilvania (A3), secţiunea Suplacu de Barcău – Borş (cu cele trei tronsoane: Suplacu de Barcău – Chiribiş, Chiribiş – Biharia şi Biharia – Borş), a fost reurcat, sâmbăta trecută, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Mihaiu a prezentat problemele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de a selecta constructori care să finalizeze lucrările pe tronsonul bihorean al autostrăzi, abandonate practic în urmă cu 9 ani.

„Procedura SEAP de licitaţie pentru autostrada Suplacu de Barcău a fost suspendată la sfârşitul lui 2017, cu cele trei tronsoane, pentru că ofertanții nu au fost mulţumiţi de răspunsurile la cererile de clarificări şi au făcut contestaţii. Au fost contestate cele două tronsoane mari şi a fost suspendată procedura pentru toată autostrada. Pe urmă au fost discuţii la Bucureşti, la Companie şi la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice. Personal, am discutat cu directorul Companiei şi i-am cerut să nu tergiverseze. Acesta mi-a promis că o să se rezolve problema.

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a trimis un răspuns în 17 ianuarie, prin care a informat că a respins contestaţiile şi a transmis CNAIR să reia procedura şi să răspundă clarificărilor cerute de contestatari. Licitaţiile anterioare au fost suspendate, nu se reiau. Sâmbătă, 27 ianuarie, a fost urcată pe SEAP licitaţia pentru cele trei tronsoane şi 19 februarie este termenul-limită de depunere a ofertelor. În mai puţin de o lună, până în 16 martie, va fi declarat câştigătorul. Sperăm să fie o companie serioasă, să nu ne trezim iar cu contestaţii şi amânări pentru demararea lucrărilor”, a declarat prefectul Ioan Mihaiu în cadrul primei întâlniri a Colegiului Prefectural din acest an.

Actuala licitație pentru tronsonul bihorean, după rezilierea contractului cu spaniolii, fusese lansată în august 2017, iar câștigătorul ar fi trebuit anunțat în decembrie. Rămâne de văzut când va demara licitația și pentru tronsonul sălăjean al viitoarei autostrăzi Oradea – Cluj, între Suplacu de Barcău și Mihăiești.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.