Liviu Dragnea – un Moş Crăciun în prag de campanie electorală

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
4Comentarii
Liviu Dragnea – un Moş Crăciun în prag de campanie electorală
Ajuns la Oradea, vicepremierul Liviu Dragnea a împărţit primarilor din diferite partied cheile microbuzelor şcolare şi contracte de finanţare pentru diferite proiecte.

Liviu Dragnea a venit, a dat, a vorbit şi a plecat. Vicepremierul Guvernului PSD nu s-a jenat să ofere personal cheile a zece microbuze şcolare primarilor. Şi nici să înmâneze, în sala mare a Prefecturii, 70 de contracte primarilor (nu toţi au răspns prezent, totuşi) pentru diferite lucrări. Ba chiar şi preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa a primit „enorma” sumă de 100.000 de lei noi în conturi unor lucrări deja executate la DJ Beliu – Tinca – Leş. În schimb, alt liberal, primarul de Beiuş, Adrian Domocoş a ţinut să-l şi pupe pe Dragnea, după ce i-a dat 3 milioane de lei noi pentru continuarea lucrărilor la modernizarea şcolii cu clasele V – VIII Ep. Nicolae Popoviciu din Beiuş. Chiar dacă ulterior a ţinut să ia cuvântul, pentru a-i cere lui Dragnea ca Guvernul să nu-i ia terenul unde are în plan ridicarea unor blocuri ANL, încălzite cu apă geotermală. Aceasta deoarece, spune primarul, s-ar pune problema revenirii acesuia la Ministerul Apărării.

Nu stă în turn!

Întrebat în ce ţară europeană mai vine premierul sau vicepremierul pentru a înmâna cheile unor microbuze şcolare, Dragnea a răspuns aşa: „În România. Nu trebuie să stăm într-un turn de fildeş”. Vineri, au primit microbuze primarii din Borș, Biharia, Diosig (toate UDMR), Gepiu, Sânnicolau Român, Finiş, Lăzăreni (toate PSD), Vârciorog (PNL), Borod şi Săcădat, ultimii doi PDL, dar daţi deja ca trecuţi la PSD.


20140912_112532

O piesă… politică

Apoi, postat în „capul mesei” din sala mare a Prefecturii, Dragnea i-a aşteptat rând pe rând pe primari pentru a le înmâna contractele prin PNDL. „E o dovadă de respect faţă de primari. Vom fi foarte atenţi la calitatea lucrărilor pentru că vom trimite periodic controale de la minister”, şi-a justificat Dragnea descinderea, arătându-le şi degetul primarilor potenţial neglijenţi… „Sunt 70 de contracte, decât şase sunt lucrări noi. Restul sunt lucrări în continuare. Sunt contracte semnate cu garanția ca nu vor fi abandonate ulterior. Am găsit 4.000 de şantiere la minister. Politic nu mi-a fost ușor să conving colegii din partid şi din PNL pentru a aloca banii indiferent de culoarea politică. Majoritatea lucrărilor au grad de finalizare de peste 60%, cu excepții. Şi in Bihor au fost câteva excepții. Dar sunt lucrări noi pentru ca nu poți să îi blochezi pe cetățenii din anumite localităţi doar pentru că nu au primit finanţare anii trecuţi”, le-a declarat Dragnea celor prezenţi, jucând rolul guvernantului darnic cu toate partidele, în prag de campanile electorală. Pe lângă prefectul Claudiu Pop şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, în sală au mai fost prezenţi preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, dar şi liderul PNL Bihor, preşedintele Judeţului, Cornel Popa… „Să alocăm toată suma aferentă României pentru județul Bihor, era imposibil. Cu toate acestea am ținut cont de solicitarea primită de la judeţul Bihor”, a insistat Dragnea.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor