Lucia Varga sta la cutie in problema gazelor de sist

De Călin Corpaş
1Comentariu
Lucia Varga
Lucia Varga
Ministrul Apelor şi Pădurilor spune că un studiu va arăta cât de bune sunt gazele de şist.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga nu îndrăzneşte să fie prea îndrăzneaţă în problema gazelor de şist. Chiar dacă mediul înconjutător din Bihor ar putea primi o „injecţie” masivă de toxicitate, o dată ce s-ar exploata aici gaze de şist, prin controversata metodă a fracturării hidraulice. Ca membru al Guvernului, bihoreanca Lucia Varga se ascunde după studii ce trebuie făcute. Ministrul spune că a dispus realizarea unui studiu care să arate în cel fel exploatarea gazelor de şist ar afecta apele subterane. „Studiul va fi finalizat în acest an şi în funcţie de rezultatele studiului se va lua o decizie”, transmite Varga, altfel o susţinătoare ferventă a investiţiilor. De altfel, chiar dacă este ministru al Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga a insistat asupra locurilor de muncă pe care aceste exploatări le-ar crea, aşa-zisa dezvoltare economică de care ar beneficia Bihorul. A precizat, totuşi, că este de dorit să fie respectat mediul înconjurător, resursa de apă…

Defrişări peste tot

În ultima perioadă, Lucia Varga, a avut mai multe luări de poziţii împotriva defrişărilor din România. Declaraţiile sale au venit pe fondul inundaţiilor, scurgerile de ape de pe versanţi fiind favorizate de lipsa tot mai acută a copacilor.

Totuşi, ministrul Varga susţinea vineri că nu este la curent cu amenajamentele silvice din Băile Felix, prin care Romsilva a ras un deal întreg la intrarea în Hidişel, dar a toaletat şi tăiat alţi zeci de arbori din pădurea Felix. Lucia Varga a dat, în schimb, alte exemple de defrişări, la Dobreşti, Pietroasa şi Luncşoara! „Sunt defrişări necontrolate de pădure. Trebuie întreprinse controale. Primele, la inspectoratele silvice. Am informaţii că se întâmplă cu complicitatea inspectoratelor silvice”, a declarat ministrul Varga, adăugând că se vor face controale încrucişate.

Lucia Varga crede că ar trebui modificată şi legislaţia, deoarece nu sunt sancţiuni suficient de drastice. Altă problemă este paza, ministrul Apelor arătând că în România sunt 500.000 de mici proprietăţi de pădure nepăzite.

 

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor