Lumea se informează din JB

De Crina Dobocan
Caravana Gaudeamus, la fi nal
Caravana Gaudeamus, la fi nal
Jurnal bihorean a ieşit în fruntea sondajului realizat de organizatorii Caravanei Gaudeamus.

Cotidianul Jurnal bihorean a primit Trofeul Presei – secţiunea publicaţii – în cadrul Caravanei „Gaudeamus – carte de învăţătură”, organizată de Radio România (Centrul Cultural Media Radio România – echipa Gaudeamus) şi Primăria Municipiului Oradea. Premiul a fost acordat în urma votului publicului.

Votul publicului a fost exprimat prin completarea unor chestionare distribuite vizitatorilor pe întreg parcursul târgului. La întrebarea: „Din ce publicaţie scrisă aţi aflat despre prezenţa Caravanei la Oradea?”, majoritatea respondenţilor sondajului au spus că din Jurnal bihorean. Fapt pentru care mulţumim cititorilor că ne-au ales pe noi.

Organizatorii au oferit premii celor care au participat la Tombola Gaudeamus, dar şi Trofee (oferite editurilor, dar şi presei, pe secţiunile publicaţii – print/online-, radio, TV, prin votul publicului). Un alt premiu a fost „Cea mai râvnită carte a târgului”. Organizatorii spun că aceasta a fost „Inferno” a lui Dan Brown, apărută la Editura Rao.

Un alt premiu oferit de organizatori a fost „Educaţia”, acordat Academiei de Studii Economice Bucureşti pentru profesionalismul cu care şi-a prezentat oferta educaţională şi editorială în cadrul târgului. Miss lectura a fost declarată studenta Liana Băran, de la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea. Marele premiu al Tombolei Gaudeamus a fost câştigat de Florin Mircea Lascu.

Pe parcursul evenimentului, organizatorii şi expozanţii au propus vizitatorilor 12 evenimente cultural-artistice şi campaniile „Cărţile se întorc acasă” şi „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României”.

Invitatul de nota 10 a fost Dudas Norbert de la Liceul „Ady Endre”.

Bilanţ statistic

Prima ediţie a Târgului Gaudeamus Oradea s-a încheiat duminică. 11 mai. Caravana a avut loc în perioada 7 – 11 mai în incinta unui pavilion expoziţional mobil amplasat în parcul 1 Decembrie.

Trofeele au fost decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii (print/online), radio şi TV.

„Gaudeamus Oradea, târgul cu numărul 81 în seria evenimentelor culturale pe care Radio România le organizează de 20 de ani sub această siglă, a reprezentat o premieră şi din punctul de vedere al formulei de pregătire, fiind prima oară când autorităţile locale au fost implicate în organizarea lui”, a spus Vladimir Epstein, directorul Târgului.

Ediţia de debut a Târgului Gaudeamus l-a avut ca preşedinte de onoare pe poetul Ioan Moldovan, directorul prestigioasei publicaţii „Familia”. 50 de expozanţi, reuniţi în 33 de standuri, reprezentând principalele categorii prezente pe piaţa de carte şi educaţie din România au participat la târgul din Parcul 1 Decembrie. Încă din prima zi, târgul s-a bucurat de o primire călduroasă din partea publicului, prezent în număr foarte mare (peste 15.000 de vizitatori) în încintă pe parcursul celor câteva zile.

„Este un număr record (comparabil cu cel înregistrat la evenimente similare cu tradiţie) pentru o primă ediţie a unui târg din Caravana Gaudeamus”, a apreciat Epstein.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !