„Mă simt nedreptăţit”

De Teodor Biriş
Călin Ilea a decis să se „autosuspende pe termen nelimitat”
Călin Ilea a decis să se „autosuspende pe termen nelimitat”
În semn de protest, arbitrul Călin Ilea a hotărât să se retragă din activitate la doar 28 de ani.


Arbitrul Călin Ilea a decis să renunţe la carieră. Centralul orădean se consideră nedreptăţit pentru că a fost suspendat două etape de Comisia de Disciplină a Comisiei Judeţene de Arbitri Bihor (CJA) pe baza unui „raport de observare făcut neprofesionist”. „Am decis să renunţ la cariera de arbitru după 7 ani de activitate pentru să mă simt nedreptăţit. S-a făcut o nedreptate în cazul meu. Am fost delegat la meciul din Liga 5 dintre Unirea Livada şi Unirea Roşia, scor 2-2. Nu a fost un meci uşor, iar eu am acordat 14 cartonaşe galbene şi 3 roşii. Observatorul jocului, domnul Valer Durdeu mi-a acordat nota 7,5, ceea ce în termeni de observare înseamnă sub aşteptări, control slab, aspecte importante de îmbunătăţit. Însă în raport nu sunt punctate greşelile pentru care am fost depunctat, sunt doar generalităţi. Raportul nu conţine datele tehnice cu care suntem obişnuiţi. Am fost suspendat, dar nu ştiu ce am greşit. Era normal să fiu întrebat şi eu. Nu sunt deţinătorul adevărului absolut, e posibil să fi greşit dar vreau să ştiu ce”, reclamă Călin Ilea.

Centralul spune că nu mai e cale de întors. „Decizia este finală. Nu mă mai poate întoarce nimeni. Renunţ la ceea ce îmi place să fac, în speranţa că se va îmbunătăţi ceva, că şi arbitrii îşi vor putea spune părerea. Nu e bine ce se întâmplă”, a mai adăugat Ilea.

„Manieră personală”

În raportul de joc, observatorul Durdeu a făcut următoarele însemnări: „Strict legat de legile jocului se constată o preocupare în prima parte a partidei, după care totul a devenit un haos prin forma rigidă, aproximativă de arbitraj. Un arbitru cu o manieră personală de acţiune, în care nu foloseşte aceeaşi unitate de măsură pentru aceeaşi abatere sau face diferenţa între o echipă şi alta. Nu aplică legea avantajului când este cazul, o aplică când nu e cazul creând confuzie în rândul jucătorilor”.

Într-un meci cu 14 galbene şi 3 roşii i-a reproşat că „în situaţii limită acordă decizia tehnică, dar cea disciplinară este ignorată”!

Între altele Durdeu a mai menţionat că toate cartonaşele acordate au fost justificate, a apreciat condiţia fizică şi plasamentul arbitrului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !