Magic Mirror | Video Art Event, ediţia a VII-a

Magic Mirror | Video Art Event, ediţia a VII-a
„În sens figurat, omul contemporan este o oglindă a timpului său. Diferitele fețe ale realități înconjurătoare se oglindesc în mintea noastră și provoacă diverse reacții stimulând imaginația care apoi are efecte în știintă, cultură şi artă.”

https://videoartevent.wordpress.com

Curator

Gabriela Diana Bohnstedt Gavrilaș

Avem deosebita plăcere de a vă invita la a VII-a ediţie a manifestării internaţionale Video Art Event, Magic Mirror. Evenimentul face parte din programul Noaptea Muzeelor – 21.05.2016. Acesta se va desfăşura în spaţiile Cetăţii Oradea, corpul J, Grota Roşie, din Piaţa Emanuil Gojdu, nr. 41, între orele 19-01.

Video Art Event este o manifestare internațională anuală de artă video care se desfășoară începând cu anul 2010 la Oradea şi la Milano. Evenimentul artistic este organizat de către Asociaţia Culturală Conflux, Departamentul de Arte Vizuale al Facultății de Arte din cadrul Universității din Oradea şi Muzeul Ţării Crişurilor în colaborare cu Asociația Culturală VisualContainer din Milano, grup care desfășoară o activitate internațională consistentă, în acest domeniu. Astfel, gândit sub forma unui dialog intercultural sub auspiciile unui for academic, proiectul Video Art Event a reușit să creeze până acum la nivel local, dar şi internaţional, un prilej de dialog cultural instituțional, acesta fiind unul dintre obiectivele majore ale manifestării.

Pentru această ediție am reușit să atragem alături de noi ca și parteneri ai evenimentului Agenția de Management al Destinației Bihor. Considerăm că promovarea obiectivelor turistice prin evenimente culturale vor avea efecte pozitive asupra imaginii turismului local.

Pentru ediţia Magic Mirror vor fi prezentate 2 selecţii. Una făcută de Asociaţia Culturală VisualContainer care constă dintr-un număr de 8 lucrări video iar cealaltă făcută de Asociaţia Culturală Conflux. Pentru selecţia Conflux au aplicat iniţial 1101 artişti din toată lumea dintre care au fost selectaţi 20, printre care şi artista Joan Gratz din USA care în 1990 a luat premiul Oscar pentru animaţie.

Lucrările video din cadrul evenimentului nostru vor fi prezentate în perioada 09-19.06.2016 şi la Milano în galeria de pe strada Via Federico Confalonieri, pentru ca mai apoi să fie încărcate pe platforma online www.visualcontainer.tv .

Advertorial!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !