Marcel Boloş, în CA al Tarom

De Cristian Horgoș
1Comentariu
Marcel Boloş
Marcel Boloş
Directorul ADR Nord Vest a fost numit de ministrul Ioan Rus şi în Consiliul de Administraţie al Tarom.


Director al ADR Nord Vest, orădeanul Marcel Boloş a fost numit pe 23 martie în Consiliul de Administraţie al Tarom de către ministrul Transporturilor, Ioan Rus, pentru experienţa acumulată în perioada în care a fost director al Autorităţii de Management al Planului Operaţional Sectorial Transport. Pentru postul din CA al Tarom, Marcel Boloş va primi lunar două mii de euro.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara la 10 martie că Tarom este singura companie cu probleme mari din subordinea instituţiei pe care o conduce şi că este pregătit să caute “cu disperare” oameni capabili să pună în practică un program de restructurare a operatorului aerian.

Boloş a fost şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar în perioada 2006-2008, după care, în primul mandat al primarului Ilei Bolojan, a înfiinţat DMPFI pe care a şi condus-o vreme de patru ani. Din 2012 acesta a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar în 2013 a devenit director AMPOST.

Marcel Boloş are doctorate în Finanţe Publice respectiv Management Financiar.

În luna mai a anului trecut, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că l-a găsit pe Marcel Boloş în triplă incompatibilitate pentru că a exercitat simultan mai multe funcţii în sectorul public. Potrivit ANI, Marcel Boloş s-ar fi situat sub incidenţa Legii nr. 161/2003 pentru următoarele:
În mai – iunie 2012, Boloş a fost director în Primăria Oradea, la Finanţări Internaţionale şi, în acelaşi timp, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Apoi, între 1 ianuarie 2013 – 1 ianuarie 2014, Marcel Boloş a fost director al aceleaşi direcţii din Primăria Oradea precum şi director general adjunct în Ministerul Transporturilor. De asemenea, în octombrie – decembrie 2013, orădeanul Boloş cumulase funcţiile de director general adjunct în Ministerul Transporturilor şi de director general al Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic SA, din sectorul public.
Informat de ANI despre „declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază”, Marcel Boloş a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului său la apărare. Până în momentul de faţă ANI nu a comunicat o eventuală acţiune în instanţă privind suspiciunile pe care le-a formulat.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor