Mediatori sabotaţi de părţi, în conflictul din Piaţa Rogerius

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
2Comentarii
Mediatori sabotaţi de părţi, în conflictul din Piaţa Rogerius
Grupul de lucru înfiinţat la Prefectură pentru a media conflictul din Piaţa Rogerius este sabotat de cele două părţi combatante.

Înfiinţat în 12 ianuarie, din Ordinul prefectului, în urma unei propuneri făcută în Comisia de dialog social de la Prefectul, grupul de lucru instituţional alcătuit pentru a media între părţile implicate în disensiunile de la Piaţa Rogerius, este la un pas de desfiinţare. Marţi, la Prefectură şi-au făcut apariţia reprezentanţii instituţiilor – ITM, AJOFM, OPC şi DSP – ai sindicatelor (BNS), precum şi ONG-istul Adrian Simon, venit împreună cu Ioan Horvath, de la Coaliţia Rogerius. Însă, aceştia au fost ignoraţi tocmai de părţile între care trebuiau să medieze: pieţarii din Piaţa Rogerius şi Administraţia Domeniului Public (ADP). Simon le-a găsit scuze pieţarilor, afirmând că marți dimineaţă aceştia s-au trezit cu un control al ANAF şi, prin urmare, s-au codit să mai bată drumul la Prefectură. Chiar dacă ADP şi ANAF nu au nici în clin, nici în mânecă.

Directori ce se simt sfidaţi

În schimb, directorii Bekesi Csaba (AJOFM) şi Marius Rotar (ITM), precum şi sindicalistul Nicolae Morgovan (BNS) au găsit ca inadminisibilă absenţa ADP de la şedinţa de ieri, socotindu-se că regia locală a sfidat inclusiv Prefectura. „Cred că ar fi o slăbiciune a noastră, dacă am considera că am rezolvat azi problema”, a afirmat Bekesi, hotărât ca grupul de lucru să aibă un rezultat palpabil. Luni se va decide dacă acest grup de lucru va fi desfiinţat sau dacă va activa în continuare, cu condiţia ca pieţarii să onoreze invitaţia, dacă sunt în continuare nemulţumiţi.


 

Va place noua infatisare a Pietei Rogerius?

Vezi Rezultatele
Loading ... Loading ...

 

În ianuarie, comercianţii din Bazarul Centrului de Afaceri Rogerius – aşa cum a fost rebotezată piaţa – şi-au arătat nemulţumirea faţă de spaţiile alocate de ADP după ce, susţin ei, iniţial ADP le promiseseră că vor primi acelaşi spaţiu pe care l-au avut şi înainte de reabilitare.

Între timp, ADP a depus un proiect la Direcţia de Sănătate Publică, ce prevede extinderea spaţiului de la 7.100 la 8.500 de mp, a informat marţi directorul DSP Bihor, Daniela Rahotă. Tot marţi, la Prefectură, ONG-istul Adrian Simon a reiterat câteva nemulţumiri ale pieţarilor, în legătură cu condiţiile din piaţa remodelată, inclusiv înjumătăţirea lungimii meserlor. Cele prezentate de Simon nu au fost, însă, susţinute de niciun nemulţumit din piaţă, în ciuda invitaţiei trimise de Prefectură. Poate că proiectul revizuit depus de ADP la DSP are legătură directă cu absenţa pieţarilor de la şedinţa grupului de lucru pentru medierea conflictului, constituit la Prefectură.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor