Memorandumul FOP, agreat şi de CJ Bihor

Memorandumul FOP, agreat şi de CJ Bihor
Prima asociere patronală la nivel județean din România, FOP Bihor, a finalizat cu CJ Bihor, principiile de colaborare ”Mediul de Afaceri – Consiliul Județean” privind dezvoltarea armonioasă a județului.

Planificată doar pentru 40 de minute, întâlnirea Forului Organizațiilor Patronale din Bihor (FOP) cu președintele CJ s-a extins la mai mult de 90 de minute, urmare a seriozității cu care cele două părți au tratat perspectiva dezvoltării județului, într-un mod punctual și pragmatic.

„În acest context, președintele Consiliului Județean, Sándor Pásztor, și-a exprimat susținerea totală a Memorandum-ului, afirmând că instituția condusă de domnia sa va veni cu completări. De asemenea, și-a exprimat acordul unei cooperări periodice pe probleme punctuale din Memorandum-ul înaintat de FOP Bihor, ca proiect pentru strategia politică a evoluției economice a Bihorului, pe câteva obiective care au făcut parte, de-a lungul vremii, din strategiile campaniilor electorale ale tuturor partidelor”, spune Ioan Lucian, preşedintele FPB.

Memorandum-ul nu este altceva decât o creionare scrisă și asumată de factorii politici, economici, academici, culturali și de sănătate ca, împreună, de comun acord, să se susțină reciproc pe aspecte fundamentale, cu prioritate cele legate de dezvoltarea infrastructurii rutiere în Bihor, a concentrării pe reducerea diferențelor dintre sat și oraș în tot județul – ca și condiții de viață, a promovării formei de învățământ dual care să asigure personal calificat, cu locuri de muncă garantate, precum și cea a promovării valorilor turistice ale județului Bihor, cu scopul atragerii unui flux turistic semnificativ în județ, cu atât mai mult cu cât eforturile de dezvoltare ale Aeroportului sunt finalizabile. Întâlnirea s-a finalizat cu stabilirea concretă a Parteneriatelor de colaborare pe direcțiile consemnate în Memorandum.

Direcţiile Memorandumului:

  1. Realizarea infrastructurii rutiere în Bihor, cu următoarele priorități:

– Drumul Apusenilor,

– Centurile pentru localitățile Beiuș, Ștei, Aleșd și legătura cu Autostrada Borș – Brașov

– Finalizarea DN 76

– Autostrada Borș- Suplac

– Drumul de legătură Oradea autostradă

  1. Învățământul dual:

– Implementarea învățământului dual cu scopul asigurării forței de muncă calificate în parcurile industriale ale județului.

  1. Turism:

– Valorificarea potențialului turistic montan și balnear

  1. Parcuri industriale în județul Bihor:
  2. Realizarea unei săli polivalente de minim 5.000 de locuri.
  1. Realizarea unui eveniment de importanță regională europeană care să scoată în evidență potențialul bihorean (Centrul Internațional de Natație și Agrement).
  2. Bihorul să devină primul județul cu cea mai mare mobilitate electrică, cu cea mai mare capacitate de producție a energiei verzi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !