Mentiune la Poezie de puscarie

De Otilia Șandor
Mentiune la Poezie de puscarie
Un deţinut încarcerat la Penitenciarul Oradea a reuşit să se claseze pe locul patru în ţară, la un concurs de poezie organizat în perioada martie – aprilie 2012, între penitenciarele din ţară.

Concursul naţional de creaţie literară „Poezie de puşcărie”, aflat la a patra ediţie, este un proiect pentru persoanele private de libertate penitenciarele româneşti şi s-a derulat în parteneriat stabilit între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi următoarele organisme: Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, Asociaţia „Euroculturart” şi Societatea Română de Radiodifuziune.

Concursul a cuprins mai multe secţiuni (poezie destinată adulţilor, poezie destinată minorilor, lirică socială), una dintre ele – concursul de trofee (obiecte din diferite materiale confecţionate manual de către persoanele private de libertate, în cadrul atelierelor de terapie ocupaţională sau cercurilor de artizanat) fiind susţinut acum, pentru prima dată.

16 concurenţi de la Oradea

De la Penitenciarul Oradea au participat 12 puşcăriaşi la secţiunea poezie destinată adulţilor, iar la cea de „trofee” – patru deţinuţi. Dintre aceştia din urmă, unul (M.C) a reuşit să se claseze pe locul patru şi a primit menţiune din partea juriului. Puşcăriaşul de la Oradea premiat pentru obiectele confecţionate nu a participat însă şi la festivitatea de premiere susţinută la Penitenciarul Bucureşti Rahova, fiindcă a fost bolnav, premiul urmând să i se aducă la celula unde e încarcerat. premiul urmând să-l primească în cursul săptămânii viitoare.

Şi prin acest tip de acţiuni, şefii Penitenciarului Oradea urmăresc să formeze, să dezvolte şi să motiveze aptitudini, deprinderi şi valori în rândul puşcăriaşilor, să le descopere potenţialele talente şi, nu în ultimul rând, să schimbe în bine imaginea şi ideea de puşcăriaş, respectiv să crească încrederea în sine în rândul deţinuţilor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !