Merele din scoli, verificate de CJPC

De Simona Albinaru
Giani Bura
Giani Bura
Operatorul economic a sistat distribuţia merelor în şcolile din Oradea.

În urma sesizărilor privind distribuirea de mere subdimensionate şi stricate în şcolile din Oradea în prima zi de şcoală de după minivacanţa de Paşti, începând cu prima oră a zilei de 8 mai, comisarii CJPC Bihor au desfăşurat acţiuni de control la unităţile şcolare din Oradea, precum şi la distribuitorul care a câştigat licitaţia electronică de distribuire a merelor în şcolile din Municipiul Oradea. Aceştia au constatat că unităţile şcolare, în majoritate, fie au refuzat recepţia merelor, fie le-au returnat la distribuitor în cursul zilelor de 7-8 mai.

Sistare

Operatorul economic a sistat distribuţia produselor. Comisarii CJPC au solicitat de la distribuitor documente de provenienţă, documente de atestare a calităţii precum şi buletine de analiză pentru produsele distribuite în unităţile şcolare.

„După ce ni se vor pune la dispoziţie aceste documente, acţiunea de control la operatorul economic distribuitor va fi finalizată conform prevederilor legale.

Ne propunem în continuare supravegherea modului de derulare a programelor guvernamentale Mere în şcoli şi Lapte şi corn, şi implicit a modului de respectare a prevederilor legale de către operatorii economici care distribuie aceste produse în unităţile şcolare din judeţul Bihor”, a precizat comisarul şef adjunct, al CJPC Bihor, Giani Bura.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !