Mureşan părăseşte executivul, Huszar îi ia locul

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Mureşan părăseşte executivul, Huszar îi ia locul
„Din punct de vedere politic înţelegem demersul, moral, absolut deloc”, este aprecierea ex-vicelui Ovidiu Mureşan faţă de schimbarea sa din funcţie.

Ce întârzie nu trece! Trenată de la alegeri încoace, abandonată temporar, ideea refacerii majorităţii din Consiliul local prin accederea UDMR la putere s-a materializat ieri, în plenul deliberativului local. La final de şedinţă, viceprimarul Ovidiu Mureşan a fost pus pe liber de noua majoritate UDMR – PNL, locul lui fiind ocupat de udemeristul Huszar Istvan.

Nu-şi reproşează nimic

Felicitat pentru activitate de primarul Ilie Bolojan, Ovidiu Mureşan zice că „am satisfacţia că am confirmat din punct de vedere profesional”, adăugând că-i doreşte succes lui Huszar.

În opinia sa PSD nu are ce-şi reproşa în colaborarea cu PNL – „n-am promis niciodat mutarea Muzeului în Cetate şi n-am promis nici statuia lui Ferdinand în Piaţa Unirii”, spune fostul vice, punând pe masă două dintre proiectele pe care foştii parteneri din USL au opinii divergente.

„Cei care au pierdut alegerile locale sunt acum la putere, să vedem cum va fi explicat asta orădenilor”, a spus Mureşan, în ultima declaraţie făcută de la prezidiul CL, referindu-se la colegii din UDMR. Înainte de a se vota proiectele de hotărâre care au dus la înlăturarea sa, Mureşan a anunţat că grupul PSD nu va participa la acest demers şi, ca urmare, aceştia au părăsit sala înainte de finalul întrunirii.

Vot secret

Schimbarea viceprimarului s-a făcut la cererea consilierilor PNL, căreia i-a dat glas Dan Octavian, care a justificat-o prin necesitatea unei majorităţi solide, predictibile, de două treimi în CL.

Puse ultimele pe ordinea de zi, proiectele de hotărâre care au dus la înlocuirea lui Mureşan cu Huszar au necesitat vot secret. Dintre cei 20 de aleşi rămaşi în sală, 19 au votat pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului Ovidiu Mureşan şi unul contra. Din două surse diferite ne-au parvenit explicaţii diferite. Una e că votul contra schimbării lui Mureşan ar aparţine independentului Teofil Filimon, care ar dori să se situeze, astfel, deasupra gâlcevii dintre politruci. Alta zice că votul acela ar avea o valenţă simbolică şi că ar face parte din înţelegerea cu UDMR, cu corespondent în oglindă în CJ: Kiss Alexandru ar urma să voteze contra eliberării din funcţie a pesedistului Ioan Mang…

3huszar (4) „Que sera, sera”… Huszar Istvan îşi va ocupa biroul luni, cel mai probabil ©

Huszar a fost propus, apoi, de colegii săi din UDMR şi a fost votat tot cu 19 voturi pentru, un buletin fiind invalidat. „Poate a fost chiar cel în cauză, care a omis să se voteze pe sine”, a fost o explicaţie venită din UDMR faţă de votul nul.

Noul viceprimar Huszar Istvan îşi va prelua noul job de luni dimineaţă, având în portofoliu direcţiile păstorite anterior de Mureşan – Direcţia Economică, Administraţia Imobiliară Oradea şi Administraţia Socială Comunitară Oradea.

La ieşirea din sala mare a Primăriei, acesta s-a arătat destul de puţin dispus să facă declaraţii. A spus că se simte onorat şi că speră să se ridice la nivelul cerinţelor funcţiei.

Huszar are 47 de ani şi este acţionar în mai trei firme – Izoconstuct Prodcom (50%), Isoplus kft şi Kunigunda 45 kft din Budapesta, în care deţine câte 1%.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !