Notarii, studentii şi Noul Cod Civil

Notarii, studentii şi Noul Cod Civil
Conf. univ. Carmen Popa le va vorbi studenţilor de la Drept despre contracte şi succesiuni.

Studenţii de la Facultatea de Drept din Oradea au şansa să înveţe meserie de la specialişti în domeniu. Tinerii vor afla astfel noutăţile aduse de Noul Cod Civil în materie de contracte şi succesiuni de la conf. univ. Carmen Popa, unul dintre cei mai cunoscuţi notari publici din Oradea.

Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept (ELSA) Oradea continuă seria de conferinţe pe marginea Noului Cod Civil. În data de 29 februarie, de la ora 18:00, la sediul Facultăţii de Drept, notarul public va conferenţia pe tema ,,Contracte şi Succesiuni’’.

 Modificările NCC

Aceasta le va prezenta studenţilor modificările aduse de Noul Cod în materie de moştenire şi contracte.

,,Voi face referire la moştenirea legală şi la cea testamentară, precum şi la contractele speciale (contractele de vânzare-cumpărare, contractele de întreţinere etc.). Conferinţa se adresează în special studenţilor de anul IV care, din acest an, vor avea de susţinut şi examen scris la licenţă. Mare parte dintre ei nu au de unde să înveţe noutăţile cu privire la aceste instituţii. Ei au studiat după vechiul Cod Civil. Va fi o conferinţă interactivă’’, a declarat conf. univ. Carmen Popa.

Şi în acest an, ELSA Oradea are în vedere mai multe proiecte pentru studenţii de la Drept. Mulţumită unor parteneriate semnate între ELSA Oradea şi diferite instituţii din domeniu, aceştia vor putea efectua stagii de practică la Medicină Legală, la Judecătorie, Tribunalul Bihor etc. De asemenea, tinerii vor putea participa şi la procese simulate pe Civil.

,,Proiectele se adresează tuturor studenţilor interesaţi. Am organizat această conferinţă pentru că am considerat că era necesară întru cât colegii noştri mai mari au studiat materia după vechiul Cod, iar ei vor da licenţa din Noul Cod Civil’’, a spus Ionuţ Urs, preşedintele ESLA Oradea.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !