Noul an, cu teatru si concerte

De Cristian Horgoș
Reactualizat la:
Revine spectacolul muzical „Ţiganiada”
Revine spectacolul muzical „Ţiganiada”
Noul an începe cu piesele Ţiganiada, Bordel şi Vrăjitorul din Oz. Iar Filarmonica „bisează” Concertul de Anul Nou.

Teatrul „Regina Maria” oferă orădenilor un început de an „împănat” cu spectacole care şi-au dovedit deja succesul de public.

Piesa „Ţiganiada” revine pe scena Teatrului miercurea viitoare, 9 ianuarie, de la ora 18:00. Iar pe 12 ianuarie, de la ora 18:00, trupa „Iosif Vulcan” va prezenta piesa „Bordel”. Tot pe 12 ianuarie, trupa Arcadia va juca, în Sala de Spectacole pentru copii, piesa „Vrăjitorul din Oz”. Biletele se găsesc la caseria Teatrului.

Concert cu „ecou”

La rândul ei, Filarmonica orădeană va găzdui pe 10 şi 11 ianuarie, de la ora 19:00, Concertul de Anul Nou. Concertul va fi dirijat de Ilarion-Ionescu Galaţi şi îl va avea ca solist pe saxofonistul Réman Zoltán.

Programul cuprinde pagini celebre din creaţia compozitorilor Johann Strauss (polci, valsuri, marşuri), Bernstein (Candide), Milhaud (Scaramouche), Iturralde (Ceardaş), Piazzolla (Oblivion), Loewe (My fair Lady), Rodgers (Sunetul muzicii), Ceaikovski (fragmente din Suita Spărgătorul de nuci)

Haciaturian (fragmente din Suita Masquerade), Elgar (Pomp and Circumstance – marş).

Ţiganiada, „şou şucar”

Premiera piesei „Ţiganiada” s-a jucat pe 1 şi 2 decembrie 2012 cu sala plină şi cu multe reprize de aplauze energice. Avancronica spectacolului se găseşte încă pe site-ul www.teatrulreginamaria.ro, iar cronici se găsesc pe mai multe portaluri, inclusiv pe Bihor Online (www.bihon.ro). Reamintim doar că textul lui Ioan Budai Deleanu a fost adaptat de Radu Macrinici, dublu câştigător al premiului UNITER pentru dramaturgie. Şi că regizorul Sorin Militaru a subliniat polivalenţa trupei orădene, declarând că „rar găseşti în România actori care să cânte şi să şi danseze în acelaşi timp”.

Suflet în „Bordelul” vieţii

Spectacolul „Bordel” a fost lansat de Teatrul „Regina Maria” în colaborare cu Teatrul Pygmalion din Viena.

Martin, interpetat chiar de managerul Teatrului orădean – Daniel Vulcu, are succes în afaceri dar reversul e o viaţă afectivă mereu amânată. La recomandarea unui amic, apelează la o profesionistă a amorului, în pielea căreia intră cu dezinvoltură actriţa Georgia Căprărin. Finalul e unul cu suspans, căci după ce Martin îşi urcă femeia de lângă el pe un piedestal, îndrăgostindu-se de ea, vine şi momentul adevărului. Şi anume atunci când va trebui să afle dacă iubirea îi este împărtăşită.

Vrăjitorul din Oz

Trupa orădeană Arcadia a fericit micuţii spectatori, cu povestea „Vrăjitorul din Oz”, nu doar la Oradea ci şi la Satu Mare, Zalău şi chiar la Bucureşti, la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” găzduit de Teatrul „Ion Creangă” din capitală.

Basmul scris în anul 1900 de L. Frank Baum a fost pus în scenă, la Oradea, de regizorul Dan Mirea. Eroii poveştii nemuritoare sunt interpretaţi de

Alina Leonte (Dorothy), Anca Sigmirean (căţelul Toto), Mirela Niţă-Lupu (mătuşa/vrăjitoarea), George Voinese (unchiul/iguana), Emil Sauciuc (Omul de paie), Sebastian Lupu (Leul) şi Adrian Locovei (Omul de tinichea).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !