Nume grele din aviație și manageri, în CA-ul de la Aeroport!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
44Comentarii
Răcaru (centru) este noul președinte al CA de la Aeroport. Reprezentantul magazinului Crișul, Alexandru Pop (stânga) și fostul director de la Otopeni, Jidav (drapta) sunt și ei membri în noul CA provizoriu.
Răcaru (centru) este noul președinte al CA de la Aeroport. Reprezentantul magazinului Crișul, Alexandru Pop (stânga) și fostul director de la Otopeni, Jidav (drapta) sunt și ei membri în noul CA provizoriu.
Fostul director general Blue Air, Gheorghe Răcaru, devine noul președinte al Consiliului de Administrație provizoriu de la Aeroportul Oradea. PNL își asumă readucerea curselor pe Aeroport, prin cooptarea de specialiști din Capitală.

Printre alții, în structură a fost votat, ca membru, fostul șef al Aeroportului Otopeni, dar și oameni de afaceri din Oradea.

Specialist cu mare experiență în domeniul aviației, el însuși fost pilot de zbor, Gheorghe Răcaru devine noul președinte al Consiliului de Administrație de la Aeroportul Oradea. Răcaru a fost propus de grupul PNL din Consiliul Județean și toți consilierii județeni, inclusiv PSD, UDMR și ALDE l-au votat pentru această funcție. Chit că, înainte de vot, președintele PSD Bihor, vicele județean Ioan Mang a subliniat vârsta înaintată a acestuia – 72 de ani. Cu toate acestea, Mang a afirmat că grupul PSD are mână liberă la vot.

Prin vocea consilierului județean Călin Gal, grupul PNL i-a propus pe toți membrii CA-ului provizoriu de la Aeroport după ce, tot cu votul PNL și, aspect esențial, și cel al ALDE, tot liberalii au destituit fostul CA, condus de Bimbo – Szuhai Tibor (UDMR). În Consiliul de Administrație de la Aeroport, Răcaru va reprezenta Primăria Oradea.

Fost director general al aeroporturilor Henri Coandă (Otopeni) și Băneasa, Tudor Jidav, este primul membru al CA-ului, reprezentând acolo Consiliul Județean.

Hotel & Spa President, Plastor, magazinul Crișul, în structură

Din partea operatorilor de Turism, a fost desemnat Răzvan Horga, omul recomandat de Ilie Bolojan pentru concursul de manager al Aeroportului Oradea. Horga a fost propus de complexul President din Băile Felix.

Din partea agenților economici cu desfacere pe piețele externe, a fost votat Dan Adrian Popuș, directorul general de la Plastor Trading S.R.L.

Din partea operatorilor în comerț-servicii, a fost votat Alexandru Pop, cel care administrează magazinul Crișul, alături de fostul prefect Claudiu Pop.

Singurul care a întrunit unanimitate în cadrul votului secret din plenul Consiliului Județean, pentru desemnarea în CA-ul provizoriu, a fost Răzvan Horga, cu 34 de voturi favorabile, din 34. Ceilalți au întrunit 33 de voturi din 34, și unul împotrivă. Deși votul a fost secret, vicepreședintele Mang nu a ascuns faptul că el personal l-a votat doar pe Horga, la votul secret.

Și Turism Felix vrea să fie parte în noul CA. Va fi votat Serac?

În aceeași ședință, președintele Pasztor a informat despre demisia Porsztner Bela din CA-ul vechi de la Aeroport. În locul lui ar urma să fie desemnat directorul general al SC Turism Felix SA, fostul prefect Florian Serac, propus de către vicepreședintele CJ Bihor, Traian Bodea. Desemnarea lui Serac ar urma să fie făcută în cadrul ședinței de plen de marți.

Noul CA provizoriu de la Aeroport, format pe structura propusă de PNL Bihor, va avea un mandat de maximum șase luni. În paralel cu întreprinderea unor demersuri concrete pentru readucerea curselor externe pe Aeroportul Oradea, ar trebui selectat un nou manager general la Aeroport, după ce fostul manager Gheorghe Pașc nu a mai corespuns exigențelor conducerii Consiliului Județean.

Pasztor asigură că nu are legătură cu plecarea anunțată a companiei Ryanair de pe aeroportul din Budapesta ©

Ryanair se retrage și de la Budapesta. Pasztor: “Nu eu am rezolvat-o”

“De acum înainte vă vom întreba noi, în fiecare lună, unde sunt avioanele internaționale. Grupul PSD va vota cum va dori. Vă urez succes!”, a fost mesajul lui Mang către consilieri din PNL și ALDE, înainte de vot.
După vot, președintele Pasztor a ținut să felicite noul Consiliu de Administrație provizoriu, de la Aeroport. După care a avut o surpriză pentru consilierii județeni: “S-a spus că președintele (adică persoana sa, Pasztor Sandor – n.red.) încearcă să dirijeze zborurile spre țara vecină. Ultima știre este că Ryanair se retrage din Budapesta. Nu eu am rezolvat-o, credeți-mă! Dar încercăm, ca și până acum, să dăm tot ajutorul și să conlucrăm. Pentru a aduce curse externe trebuie lucrat mult”, s-a exprimat Pasztor Sandor.44Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor