O greva care n-a mai avut loc, la CJ Bihor

Reactualizat la:
O greva care n-a mai avut loc, la CJ Bihor
Anunţata grevă a angajaţilor Consiliului Judeţean Bihor, programată iniţial pentru luni, nu va mai avea loc, în cele din urmă.

Aceasta în ciuda declaraţiilor războinice ale liderului sindical Kiss Judit, care anunţa vineri că 85 de salariaţi ai CJ Bihor urmau să înceteze lucrul, luni şi marţi, în semn de protest faţă de felul în care conducerea instituţiei le-a apărat interesele. Kiss Judit îi indica pe preşedintele Radu Ţîrle şi pe secretarul Carmen Soltănel ca fiind principali vinovaţi pentru tăierea salariilor angajaţilor CJ.

Vineri seara, Ţîrle declara pentru Jurnal bihorean şi Bihor Online că greva anunţată de Kiss este „o alarmă falsă” şi că funcţia de lider sindical „este prea mare” pentru aceasta din urmă. Ţîrle considera că a făcut tot ce se putea face pentru angajaţi şi că nu putea să nu pună în aplicare o decizie judecătorească.

Reamintim că Judit Kiss le impută lui Radu Ţîrle şi lui Carmen Soltănel faptul că nu au mers până la Înalta Curte şi chiar CEDO (!) pentru drepturile salariaţilor CJ, după ce Cutea de Conturi au considerat drept ilegale acordarea drepturilor speciale şi chiar a sporului de dispozitiv. Ulterior, Curtea de Apel Oradea a confirmat deciziile Curţii de Conturi, astfel încât angajaţilor CJ Bihor li s-a tăiat chiar şi jumătate din salarii.

„Oferind astfel timp (…)”

Ulterior, sâmbătă, Kiss Judit a remis un comunicat de presă prin care anunţa amânarea declanşării grevei. Redăm, în continuare, comunicatul trimis de sindicatul Forum din CJ Bihor şi semnat de Kiss Judit Erzsebet:

„Având în vedere posibilele efecte negative ale blocării activităţii Consiliului Judeţean Bihor, ţinând seama de interesele legitime ale celor care au probleme de rezolvat în această instituţie şi nu au nicio vină dacă în instituţie există tensiuni;

Am luat decizia de a amâna declanşarea GREVEI anunţate cu începere din 12.03.2012, oferind astfel timp Conducerii CJ Bihor să evalueze şi să soluţioneze problemele pentru care 85 de angajaţi au optat în favoarea întreruperii activităţii pe termen nelimitat. În privinţa evoluţiei ulterioare a dialogului Conducere – sindicat vă vom informa în timp real”.

Tot săptămâna trecută, printr-un memoriu, Kiss Judit se plângea chiar şi premierului Ungureanu, trimiţându-i acestuia situaţia salarială de la Consiliul Judeţean Bihor. Sindicalista e nemulţumită că, deşi la nivel politic se discută despre amnistia fiscală a funcţionarilor publici – în legătură directă cu sporurile catalogate ilegale de Curtea de Conturi – până acum nu s-au paşi concreţi în favoarea funcţionarilor.

Călin Corpaş

Tirle nu crede ca va fi greva0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !