Oameni de seama la simpozionul Scoala Ardeleana

De Crina Dobocan
Lucrările au fost deschise vineri, la Biblioteca Judeţeană
Lucrările au fost deschise vineri, la Biblioteca Judeţeană
O nouă ediţie a simpozionului naţional ,,Şcoala Ardeleană’’ s-a consumat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai’’ din Oradea.

La manifestare au luat parte istorici, cercetători sau doctoranzi din Oradea, Cluj-Napoca, Baia Mare, Alba Iulia, Blaj, Tâgu Mureş. Lucrările au fost deschise vineri, 18 mai, de Ligia Mirişan, directorul Bibliotecii Judeţene, PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

„Astăzi e un prilej unic în care sentimente şi lucrări ştiinţifice reuşesc să ordoneze şi să aducă un suflu nou în viaţa culturală a oraşului nostru, a Transilvaniei, şi nu numai. Preasfinţia Sa Virgil Bercea se află, din nou, alături de noi, iar prezenţa domniei sale e o dovadă că credinţa şi sentimentul de religiozitate ne dau o forţă mai mare ca oricând’’, a spus Ligia Mirişan, în cuvântul său de bun venit.

Simpozionul a fost prefaţat de o expoziţie de tipărituri de drept canonic, aflate în colecţiile Bibliotecii Judeţene, realizată de dr. Silviu Sana. Lucrările au fost moderate de istoricul clujean Ioan Chindriş.

Manifestarea a fost organizată de Asociaşia ,,Episcop Vasile Aftenie’’, Episcopia Greco-Catolică de Oradea, Primăria Oradea şi Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai’’.

Aflat la a VII-a ediţie, Simpozionul Naţional “Şcoala Ardeleană’’ s-a desfăşurat pe secţiuni: ,,Repere fundamentale’’, ,,Istoria culturii – Şcoala Ardeleană’’ şi ,,Istoria Bisericii Româneşti’’.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !