Oana Lianu, noi premii si recitaluri

De Cristian Horgoș
Tânăra Oana Lianu, premiată de sălăjeni „pentru întreaga activitate”
Tânăra Oana Lianu, premiată de sălăjeni „pentru întreaga activitate”
În biografia de pe www.oanalianu.ro, Oana Lianu se prezintă ca „una dintre cele mai mari naiste ale lumii”.

La Zalău a avut loc, pe 1 februarie, o Gală a Premiilor Culturii Sălăjene, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Sălaj sub patronajul Ministerului Culturii. Dealtfel, premiile au fost înmânate de Luminiţa Constantin, secretar general adjunct în Ministerul Culturii.

Interpreta Oana Lianu, sălăjeancă la origine, a primit Trofeul de Excelenţă şi Diploma de Excelenţă pentru întreaga activitate culturală şi a susţinut un recital la nai. Iar colegul ei de la Facultatea de Arte a Universităţii din Oradea, lector dr. Ovidiu Iloc, tot sălăjean de origine, a primit un Trofeu de Excelenţă pentru muzica piesei „Cuvântul Progres spus de mama sună teribil de fals”, montată pe scena Teatrului «Trap Door» din Chicago.

La MOWEB şi fermieri

Oana Lianu a mai fost invitată să cânte la două evenimente recente.

Pe 8 februarie s-au decernat diplome la studenţii şi universitarii din Oradea, Valencia (Spania) şi Lahti (Finlanda) care au participat la programul internaţional de cursuri intensive Erasmus – MOBWEB 2013 (MOBile and WEB Development Technologies). În cadrul Galei de închidere a MOBWEB 2013, Oana Lianu a susţinut un recital cu piese din repertoriul internaţional şi din folclorul românesc. Iar un alt recital l-a susţinut în deschiderea Balulului fermierilor bihoreni, organizat de Dan Corbuţ, la restaurantul Magnolia din Biharia.

Duminică, 17 februarie, Oana Lianu va putea fi urmărită la Naţional TV, fiind invitata Corinei Chiriac la emisiunea «Să v-amintiţi duminica».

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !