Ofera paine, lemne şi lumina

De Cristian Horgoș
Primesc pâine, pe Cuza Vodă nr. 22
Primesc pâine, pe Cuza Vodă nr. 22 - © FOTO: ÎNCREDEREA
Fundaţia Încrederea oferă gratuit, la peste o sută de orădeni sărmani, pâine, lemne şi panouri fotovoltaice.

Fundaţia orădeană «Încrederea» derulează trei programe sociale.

Prin programul „Pâine pentru viaţă” distribuie pâine gratuit persoanelor aflate la limita subzistenţei (mame singure cu mulţi copii, pensionari singuri cu pensii mici, persoane fără adăpost, familii aflate în dificultate) pe baza anchetelor sociale. Distribuţia are loc în sezonul rece (noiembrie – aprilie) ca urmare a cheltuielilor mari pe care persoanele cu venituri mici trebuie sa le suporte în această perioadă. „Acest ajutor vine ca o completare pentru cei care sunt de multe ori în imposibilitatea de a-şi cumpăra pâine datorită sărăciei, pentru mulţi dintre aceştia aceasta fiind singura pâine care o mănâncă în cursul săptămânii”, explică asistentul social Radu Ioan de la Fundaţie.

Distribuţia se face la sediul de pe strada Cuza Vodă nr. 22, lunea şi joi ade la ora 10.30. Momentan sunt înscrise în acest program 120 de persoane care vin regulat după pâine.

 

Al doilea program derulat în această iarnă se numeşte „O casă călduroasă”. Iar în cadrul lui se asigură lemne persoanelor care stau în frig în propria casa. „Unii dintre beneficiari, neavând posibilitatea să-şi cumpere lemne, au ajuns să facă foc cu cartoane, propriile haine sau chiar propriul mobilier. Consider că pentru aceştia a fost un dar de la Dumnezeu această iarnă faţă de precedenta când au trebuit să îndure condiţii meteo mult mai dure. Am reuşit să ajutăm cu lemne 21 de familii care s-au aflat în această situaţie şi preconizăm să mai ajutăm altele”, mai spune Radu Ioan.

Fotovoltaice, în custodie

Un alt program pilot pe care Fundaţia «Încrederea» îl va implementa în lunile următoare e „Lumina în casa mea”. Segmentul ţintă sunt orădenii care nu beneficiază de electricitate în propria casă, neavând posibilitatea să plătească factura de energie electrică fiindcă au venituri mici. Prin acest program se va instala câte un panou fotovoltaic de 100 W legat printr-un controler la o baterie cu gel solara de 12 V, care va fi oferite în custodie. Panoul va asigura lumina în casă gratuit, fără conectare la reţea, atât în lunile de iarnă cât mai ales cele de vară. Astfel, seara beneficiarii nu vor mai fi nevoiţi să folosească lumânări. De asemenea ei vor putea să foloseasca şi un radio sau chiar un televizor mai economic.<

Cei aflaţi în asemenea situaţii sau cei care ştiu persoane în asemenea situaţii pot contacta reprezentanţii Fundaţiei la sediu sau telefonic, la numerele 0771-708.778 sau 0770-709.927.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !