Oferte avantajoase de la Penitenciar

De Otilia Șandor
Oferte avantajoase de la Penitenciar
Firmele şi instituţiile bihorene sunt informate despre posibilitatea de a apela în condiţii extrem de avantajoase forţă de muncă de la Peniteniciarul Oradea.

Reprezentanţii unităţii de detenţie orădene amintesc celor interesaţi că oferă, în mod legal şi foarte avantajos forţă de muncă specială (cu persoane private de libertate), pe perioade de timp determinate (1 – 12 luni), cu un număr variabil de persoane, în funcţie de nevoile societăţii sau instituţiei în cauză.

Serviciile oferite de Penitenciarul Oradea sunt multiple şi diverse: lucrări în agricultură (prăşit manual, irigat, recoltat), gospodărie comunală (curăţat parcuri şi spaţii verzi, amenajat şi curăţat străzi), activităţi auxiliare muncii necalificate (săpat şanţuri, recuperarea deşeurilor şi reciclarea acestora, lucrări de curăţenie, manipulat materiale etc.), lucrări în domeniul construcţiilor civile şi industriale, rutiere şi feroviare precum şi activităţi care pot fi desfăşurate în interiorul locului de deţinere (cusut feţe încălţăminte, montat piese articole electronice, ansamblat pungi etc.).

Avantajele folosirii deţinuţilor la diferite activităţi de muncă necalificată constau în: asigurarea unui număr constant de persoane private de libertate pe toată durata derulării contractului, atât în interiorul penitenciarului cât şi în exteriorul acestuia, în timp ce negocierea tarifelor se face în funcţie de complexitatea lucrărilor efectuate, luându-se în considerare salariul minim pe economie.

În plus, folosirea deţinuţilor la muncă nu implică încheierea unor contracte de muncă cu aceştia, ci încheierea unui contract de prestări servicii între beneficiari şi Penitenciarul Oradea. Mai mult, firmele sau instituţiile care vor alege să lucreze cu deţinuţi sunt scutite de la plăţile faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de sănătate, fond de şomaj, aceste obligaţii revenind în întregime penitenciarului. Alte avantaje financiare sunt legate de neplata unor impozite precum şi sistemul de lucru simplu (contract de colaborare, facturi şi situaţii de lucrări, etc.).

Nu în ultimul rând, încetarea activităţii se poate face uşor, la solicitarea beneficiarului forţei de muncă speciale, pe anumite perioade de timp, din cauze obiective (ex. condiţii meteo), fără ca acest lucru să atragă cheltuieli suplimentare din partea societăţii comerciale beneficiare, informează Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea. Penitenciarul Oradea garantează pentru forţa de muncă prestată de deţinuţi, care, la rândul lor, au o serie de avantaje dacă aleg să muncească.

În prezent, 21 de deţinuţi în regim deschis sunt angrenaţi în munca de igienizare a spaţiilor verzi din Oradea, în cadrul unei campanii ce se derulează până în 15 aprilie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !