Oradea, centrul dansului românesc

De Otilia Șandor
Oradea, centrul dansului românesc
A treia ediţie a dansului de societate, latino şi sportiv a avut un succes răsunător.


Odată cu cea de-a treia ediție a Cupei Feeling Dance, pe 23 mai, Oradea şi-a reconfirmat statutul de centru important al dansului românesc. Organizat sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv şi a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, concursul naţional de dans sportiv, latino şi de societate a fost unul de amploare: 650 de participanți înscriși (peste media estimată) din peste 15 judeţe, la nu mai puțin de 38 de categorii competiționale.

Măiestrie și grație

Pe tot parcursul zilei, pe baza unui program nemţesc, competitorii au încântat publicul în pași de dansuri sportive, latino-caraibiene (Sasla și Bachata) și dansuri de societate, pe ringul de dans amenajat cu parchet pe un spaţiu generos de la Era Shopping Park.

Din totalul competitorilor, aproape un sfert din sportivii înscrişi în concurs provin de la clubul Feeling Dance, fiind pregătiţi de echipa de instructori de excepţie: Jurcuţ Raluca, Csaszar Renata, Vass Sonia, Vanca Virgil, Condrat Diana şi Nica Olga. De altfel, înaintea concursului naţional, a avut loc şi Cupa Feeling Dance, unde s-au întrecut în talent, tehnică, măiestrie şi graţie membrii Clubului Feeling Dance, de orice vârstă.

SAMSUNG CSC

Jurizarea concurenţilor şi de la concursul naţional a fost efectuată de 27 de arbitri afiliați centrelor de renume din lumea dansului, coordonaţi de vicepreşedintele F.R.D.S, Cristian Părnescu – preşedinte al juriului.

Sincron cu 350 de copii

Un moment cu totul special şi delicios a fost o inițiativă extrem de inspirată a preşedintelui Feeling Dance, Cristian Jurcuţ. Astfel, gala competițională de la ora 19:00 a debutat cu o coregrafie sincron, executată la unison de aproape 350 de copii din cadrul grădinițelor și școlilor cu care Feeling Dance colaborează (G.P.P. nr. 20, 24, 30, 41, 54, 56 și Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea), având sprijinul doamnelor directoare: Șulea Andrada, Popa Viorica, Ruge Ioana, Negrean Nicoleta, Curtui Eleonora și Lukacs Daniela Maria.

Premii

Acest eveniment special a angrenat pe parcursul zilei de sâmbătă peste 2000 de oameni, iubitori ai dansului de mare calitate şi rafinament. Evenimentul de maxim interes, susţinut şi de Federaţia Patronilor, nu a beneficiat însă de sponsorizări altele decât cele ale colaboratorilor vechi. Astfel că suma de 40.000 lei cât a costat tot concursul a fost suportată în proporţie de peste 90% de către membrii Clubului Feeling Dance, de dansatori şi părinţi.

Cu toate acestea, absolut toţi concurenţii, mari şi mici, au fost răsplătiţi după efortul depus şi conform prestaţiei de pe ringul de dans.
Finaliştii au fost premiaţi cu diplome, cupe sau medalii, după locul obţinut, din partea organizatorilor. Partenerii oficiali, European Food și Aqua President au oferit tuturor concurenţilor înscrişi în competiție pachete cu bunătăți și, respectiv, tichete gratuite pentru accesul în Aqua Park.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !