Orădenii, nevoiți să meargă înghesuiți în mijloacele de transport în comun

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
29Comentarii
Orădenii, nevoiți să meargă înghesuiți în mijloacele de transport în comun
Zeci de oameni, în special copii, sunt nevoiți să circule, atunci când nu dispun de mașini personale sau nu îi pot lua rudele ori vecinii, înghesuiți ca sardelele.

Din cauza faptului că în circulație pe linia 15, pe tot parcursul zilei, e pus în mișcare doar un singur mijloc de transport în comun, cu un ritm prea scăzut de curse (inclusiv dimineața și seara), oamenii stau ca sardelele și mulți copii își riscă siguranța stând pe scări.

Cetățenii din zona străzii Făcliei și Podgoria au făcut anul acesta o cerere, cu semnături, prin care solicitau să se pună mai multe autobuze pe linia 15, dar răspunsul a fost unul negativ. Asta pentru că, în studiile de „fezabilitate” s-ar „ponta” prea puțini cetățeni la validatoarele de card din autobuzul de pe linia 15 și, prin urmare, nu „merită”.

Din lac în puț

Ba mai mult, de când s-a început lucrarea de asfaltare la intersecția de la Podgoria spre Fughiu, oamenii și copiii – în număr foarte mare, sunt privați și de autobuz fiindcă acesta a fost înlocuit cu un…microbuz, iar odată cu începerea anului școlar, momentele de coșmar s-au întețit mai mult.

Miercuri dimineața, unicul microbuz care transportă adulți și copii deopotrivă a fost atât de plin încât doi frați și-au riscat siguranța stând pe treapta de la ușa din spate. Micuții, cam de clasa I întâi, au reușit să intre în microbuz ca să ajungă la timp la școală din bunăvoința celorlalți elevi și ei înghesuiți ca sardelele.

Un alt microbuz util pentru elevi nu mai e decât la 8, ceea ce înseamnă că elevii ar ajunge după începerea primei ore și deci sunt obligați să aleagă: ori întârzie la școală cu toate consecințele ori își riscă viața agățați pe treaptă în microbuz.

La acești oameni și copii, care merg spre grădinițe și școli cu microbuzul, s-ar adăuga un alt număr semnificativ de persoane care, în lipsa unui ritm mai rapid de curse, reușesc să se înțeleagă cu rudele sau chiar cu vecinii ca să îi ducă în timp optim de dimineață.

Călătorii din microbuz, dar și ceilalți orădeni care ar circula cu un mijloc de transport în comun dacă li s-ar oferi condiții de siguranță, spun că își doresc ca la orele de vârf măcar să vină câte un oficial și să circule și el, în aceleași condiții. Numai în acest fel probabil, spun oamenii, factorii de decizie ar simți cum studiul lor de fezabilitate e bătut de realitate.29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor