Ortodocşii de la Cetea au dat sânge pentru toţi

De Otilia Șandor
Tineri din Cetea au donat sânge
Tineri din Cetea au donat sânge
Enoriaşii de la Cetea au donat sânge pentru cei care au nevoie.


În Postul Paştelui, ortodcşii de la Cetea au dat săptămâna trecută exemplu de urmat. Cu gândul la semenii lor, indiferent de religie, culte sau alte diferenţe, enoriaşii Parohiei Ortodoxe Cetea s-au mobilizat la îndemnul preotului paroh Vasile Megheşan şi au donat sânge la Oradea, în cadrul campaniei naţionale „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, iniţiată de Patriarhia Română.

“La fiecare 2 secunde, cineva din ţară are nevoie de sânge…, sângele care este vital în reuşita unei intervenţii chirurgicale. De aceea ne-am mobilizat, ca împreună cu un grup de enoriaşi inimoşi, în special tineri ai parohiei noastre, să mergem la Centrul de Transfuzii Oradea pentru a dona sânge”, eplică preotul paroh. El explică gestul astfel: “Nu ne-am gândit să fie de folos unui ortodox, unei persoane publice sau unei persoane cunoscute şi dragi nouă, ci să fie de folos celor care au mare nevoie de ajutor. Sperăm ca prin această acţiune a noastră, din postul patimilor Domnului Nostru Iisus Hristos şi care nu vă rămâne singulară, să fie de folos celor care sunt în momente grele”.

Donarea e iubire

Preotul spune că, în opinia lui şi a enoriaşilor ce au donat sânge „actul de donare are ca principiu de bază iubirea creştină faţă de aproapele său, astfel şi eu personal, am dăruit şi acele bonuri valorice primate, unei familii cu probleme financiare din parohie. Donatorul face în acest fel un gest asemănător cu cel al martirilor pentru oamenii aflaţi în suferinţă”.

Caritabilii enoriaşi de la Cetea, ajutaţi de Petru Tole, cu microbuz pentru deplasare şi întâmpinaţi cu multă bunăvoinţă de cadrele de la Centrul de Transfuzii Oradea, au fost felicitaţi pentru gestul lor de preotul paroh.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !