Patapievici, Pârvulescu şi Vieru la Humanitas

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Patapievici, Pârvulescu şi Vieru la Humanitas
Cei trei scriitori vor putea fi văzuţi şi la Teatrul Regina Maria în cadrul European Open Music.

Librăria Humanitas Oradea vă invită duminică, 11 iunie, de la ora 12:00, la un eveniment dedicat autorilor Humanitas Horia-Roman Patapievici, Ioana Pârvulescu și Andrei Vieru și celor mai recente cărți ale lor: „Partea nevăzută decide totul”, „Inocenții și Elogiul vanității”. Evenimentul va fi moderat de Dan-Liviu Boeriu și va fi urmat de o sesiune de autografe.

Despre „Partea nevăzută decide totul”, Patapievici spune că: „Tot sensul vieții noastre poate fi gândit ca o aducere la vizibilitate, prin felul nostru de a vedea, a părții de nevăzut din lume şi din fiecare. Fiecare dintre eseurile cuprinse în acest volum pune în lumină sau celebrează o formă de nevăzut. Nu este nevăzutul suprasensibil ori extrasenzorial. Nu e nimic mistic în nevăzutul de care vorbesc și nimic mistagogic în felul în care îl invoc. Nevăzutul nu e o opțiune. Nevăzutul este aici, lângă noi, în noi, ca un dat inconturnabil al lumii și al naturii noastre. Suntem în el predați lui cu totul, așa cum suntem predați apei, când ne scufundăm, ori aerului, când ne regăsim respirația”.

Bestseller la Gaudeamus 2016, „Inocenţii” e al treilea roman publicat de Ioana Pârvulescu, după „Viaţa începe vineri” (2009) si „Viitorul începe luni” (2012).

„Viața începe vineri” a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru Literatură. Romanul este tradus în peste zece limbi europene.

În „Inocenţii” sunt prezentate două viziuni asupra lumii: cea a unei fetiţe care vede lucrurile într-un fel extrem de personal şi cea a femeii care descoperă secretele înecate în trecut. Naivitatea comică a primei voci învinge melancolia celei de-a doua. Casa de pe strada Maiakovski (fostă şi viitoare Sfântul Ioan) din Braşov devine un surprinzător personaj cu memorie şi conştiinţă.

„Omul care, privind în străfundul sufletului, aspiră sincer să afle ceva riscă să descopere despre sine adevăruri nu foarte măgulitoare ” e tema lansată de Andrei Vieru în „Elogiu vanităţii”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor