Pavajul Pieţei Rogerius, dat la refăcut

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
24Comentarii
Pavajul Pieţei Rogerius, dat la refăcut
Cu câteva zile înainte de recepţia finală a lucrării, edilii au dispus scoaterea pavelelor şi reaşezarea lor, din cauză că erau montate prost.

Pavaj tip Meşterul Manole, la baza şi pe acoperişul celei mai moderne pieţe a Oradiei. Ceea ce a fost montat ca pardoseală la intarea principală în Piaţa Rogerius, devenită între timp Centru de Afaceri şi era gata să fie predat beneficiarului a fost scos şi şi dat la refăcut. Lucrarea este sub presiunea termenului de predare – panoul montat în faţa şantierului spune trecătorilor că proiectul trebuia încheiat în ultima zi a lunii trecute. „Au pus pavajul dar era montat prost şi a trebuit refăcut. Nu puteam să-l lăsăm aşa, era vălurit şi inegal chiar în partea de faţadă. Am cerut să se scoată tot şi să se monteze din nou”, spune Marius Moş, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) şi manager al proiectului. Despre termenul depăşit, acesta spune că „deocamdată nu l-am prelungit”. În prezent, o porţiune care fusese deja deschisă circulaţiei a reintrat în şantier. La fel, şi pardoseala de la etaj este în refacere. Viceprimarul Mircea Mălan, coodonator al DMPFI spune că a constatat şi el proasta calitate a lucrării – „prezenta denivelări, pantele nu erau asigurate corespunzător şi la prima ploaie ar fi apărut bălţi. Estetic şi funcţional, trebuie să fie o lucrare bună, La câţi bani de la buget şi de la finanţator a costat, nu putem accepta lucrări de calitate îndoielnică. E o constantă a Primăriei, le vom cere să refacă de câte ori va fi cazul”, susţine vicele. Lucrarea din Rogerius a evoluat cu hopuri semnificative. A început cu Trustul de Instalaţii şi Montaj din Cluj ca lider de asociere. Între timp, compania a intrat în insolvenţă şi lider de asociere a devenit firma locală Termoline. Lucrarea care avea termen de finalizare la finele lunii trecute va ajunge în faza preluării până în 30 noiembrie.

Prisma informativă a fost montată în vecinătatea şantierului la începutul lunii octombrie. A trezit speranţe că, până-n 1 noiembrie vor scăpa de şantier. Speranţe deşarte, arată acum realitatea. „La ce-o fi pus-o? Doar să ne înverşuneze acum?”, e comentariul unuia care trece zilnic, cel puţin de două ori, pe lângă piaţă. Prisma informativă a fost montată în vecinătatea şantierului la începutul lunii octombrie. A trezit speranţe că, până-n 1 noiembrie vor scăpa de şantier. Speranţe deşarte, arată acum realitatea. „La ce-o fi pus-o? Doar să ne înverşuneze acum?”, e comentariul unuia care trece zilnic, cel puţin de două ori, pe lângă piaţă. ©


24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor