PDL vrea vice la Primărie şi Judeţ

Gavrilă Ghilea, Andreea Paul şi Gheorghe Bota
Gavrilă Ghilea, Andreea Paul şi Gheorghe Bota
Preşedintele PDL Bihor, senatorul Ghilea, admite că filiala sa îşi doreşte o poziţie în fruntea administraţiei locale şi judeţene.

„Orice partid îşi doreşte să deţină un post important în conducerea Primăriei şi a CJ Bihor”, spune liderul PDL Bihor. Întrebat dacă pentru postul PDL şi-ar dori să sacrifice „vicele” de la PSD sau cel de la UDMR, Ghilea a evitat să răspundă. „E greu să vă spun, pentru că aceste lucruri se vor discuta, concluzie comună, pentru a vedea apoi ce majoritate putem forma. La Primărie nu e problemă, pentru că avem o majoritate, împreună cu PNL”, prefigurează senatorul PDL. Preşedintele „portocaliilor” bihoreni spune că liberalilor bihoreni li s-a trimis o adresă dinspre conducerea centrală a PNL, prin care li se învederează să stabilească majorităţi cu PDL în teritoriu, cât mai repede posibil.

Gavrilă Ghilea anunţă că la nivel judeţean s-au format două comisii de câte cinci persoane, iar discuţiile privind formarea majorităţilor le poartă cu Cornel Popa. Pe 26 iulie, Convenţia Naţională a partidului va hotărî fuziunea cu PNL. „Nu s-a stabilit nimic încă, legat de nume”, asigură pedelistul.

Săraci de Bihor

De lângă Ghilea, primvicepreşedintele PDL la nivel naţional, Andreea Paul, a afirmat că, după fuziune, filiala din Bihor va fi „probabil cea mai puternică din ţară”. Andreea Paul a deplâns nivelul salarial din Bihor, arătând că salariul mediu net din judeţul nostru, de 1.200 de lei, este cu 28% mai mic decât media naţională. De asemenea, pensiile din Bihor, ce se situează sub 800 de lei, sunt mai mici cu 46 de lei decât media pe ţară. Primavicepreşedinta a arătat că inclusiv la capitolul producţie industrială Bihorul este sub media pe ţară, deoarece aceasta a crescut în 2013 cu 3%, faţă de 10% la nivel naţional. Nu a uitat nici de rata de promovabilitate la Bacalaureat, ce a scăzut cu 5% faţă de anul trecut, în Bihor. „Niciun elev bihorean nu a luat nota 10 la Bac. În schimb, Baciu Cătălin a obţinut 9,93, iar Sebeşan Ioana 9,9. Îi felicit, deoarece ştiu ce înseamnă să iei 10 la Bacalaureat”, a transmis Andreea Paul. Activista PDL a „servit” aceste statistici, pentru a arăta problemele cu care se confruntă Bihorul în timpul guvernării actuale.

PSD şi DN 76…

La rândul său, primarul de Rieni, Gheorghe Bota, a acuzat felul în care se circulă pe DN 76. „Este o continuă aventură drumul de la Ştei la Oradea. Ambulanţa nu ar putea circula pe acolo. Eventual cu elicopterul. Iar aceste jigodii de la PSD au pus bannere cu „Mândri că suntem români. Finalizăm DN 76” şi deja creşte vegetaţia la 2 metri de locurile unde s-a lucrat”, a transmis Botea, adăugând că bannerele au dispărut o dată cu încheierea campaniei electorale. La fel cum au dispărut şi lucrătorii, transmit pedeliştii. „S-a lucrat doar până în ziua alegerilor”, a ţinut să spună Gavrilă Ghilea.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor