Pentru prima oară la teatru

De Camelia Busu
Pentru prima oară spectatori la teatru
Pentru prima oară spectatori la teatru
Elevi premianţi din comuna Roşia au fost, duminică seara, la spectacolul „La ‘Iunion’, birjar!”.

La vârsta lor, imaginaţia bogată crează poveşti minunate. Cărţile, televizorul şi, poate, internetul le alimentează curiozitatea şi le oferă şansa de a călători în locuri unde, probabil, niciodată nu vor ajunge. Însă pentru ei, ziua de 16 noiembrie va rămâne marcată în sufletele lor ca prima zi în care au păşit în casa Thaliei.

Duminică seara, 17 elevi premianţi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Roşia au ajuns la Teatrul Regina Maria din Oradea. Au mai văzut piese de teatru de păpuşi atunci când trupa Arcadia a fost la ei în comună. Dar nu au avut niciodată şansa să intre în impresionanta sală a teatrului orădean. Cu ochii miraţi au rămas surprinşi de eleganţa scaunelor, de lumini, de măreţia candelabrului, de frumuseţea ghirlandelor aurii. Timp de două ore au intrat apoi în lumea lui Caragiale prin spectacolul „La ‘Iunion’, birjar!”. Un colaj de 12 schiţe într-un spectacol de cabaret cu muzică live şi numere de magie, cu texte ce satirizează imoralitatea, corupţia, incultura, prostia omenească, mereu actuale.

Copiii, însoţiţi de profesorul Florentin Ciuhandu şi Dana Gherlea, bibliotecar la biblioteca comunală Roşia, au rămas captivi în lumea cabaretului până în clipa în care au urcat la finalul spectacolului pe scenă pentru a oferi artiştilor trandafiri. La ieşirea din teatru erau atât de fericiţi că nici nu puteau să răspundă la întrebarea ce le-a plăcut mai mult. Le-a plăcut „tot” şi vor să mai vină la spectacole. De această frumoasă amintire s-a ocupat managerul teatrului, Daniel Vulcu, care le-a oferit gratuit biletele. Iar de transport s-au îngrijit primarul comunei Roşia, Florin Bonca, biblioteca comunală şi asociaţia „Orizont verde”.
Primul pas a fost făcut. Porţile spre magica lume a teatrului s-au deschis. Şi cu siguranţă copiii de la Roşia vor mai intra în casa Thaliei.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !