Peste 10% din job-uri pentru cei cu studii superioare

De Dan Birta
Peste 10% din job-uri pentru cei cu studii superioare
71 din totalul de 630 de oferte de locuri de muncă din Bihor se adresează persoanelor care au terminat o facultate.


Mai mult de 10% din ofertele de locuri de muncă aflate în prezent în baza de date a AJOFM Bihor sunt destinate persoanelor care au terminat o facultate. Concret, din cele 630 de job-uri din judeţul Bihor, 71 sunt pentru persoanele cu studii superioare, asta însemnând 11,27%.

Cele mai multe oferte sunt pentru inginerii de diferite specializări. Urmează domeniul economic, cel medical, al funcţionarilor, dar şi cel juridic şi IT.

Studii medii

Pentru persoanele cu studii medii şi şcoală profesională sunt disponibile 322 de locuri de muncă. Au şanse mari de angajare agenţii de securitate şi pază, agenţii servicii clienţi, brutarii, bucătarii, cameristele, ospătarii şi cofetarii. Oferta este consistentă şi pentru confecţionerii de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Domeniul mecanic oferă, de asemenea, multe locuri de muncă pentru cei calificaţi în meseriile de frezor, lăcătuş mecanic, strungar, operator maşini cu comandă numerică. În domeniul comerţului pot să se angajeze casierii, lucrătorii comerciali, vânzătorii, operatorii scanare. Pentru şoferii de diferite categorii, oferta de angajare este, de asemenea, consistentă. Se dezgheaţă piaţa muncii şi în construcţii. În oferta AJOFM Bihor sunt căutaţi dulgherii, fierarii betonişti, instalatorii, zidarii şi zugravii.
Muncitorii necalificaţi au de ales dintr-o ofertă de 186 de job-uri ca brancardieri, îngrijitori de grădini, infirmiere, lucrătoare la bucătărie, manipulanţi marfă, montatori subansamble, etc.

În judeţ, la Aleşd sunt disponibile 33 de oferte de locuri de muncă, la Salonta 17 şi la Beiuş unul. Bihorenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă vor avea o şansă în plus la „Bursa generală a locurilor de muncă”, care va fi organizată în 24 aprilie la Trade Center din Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !