Piaţa de legume – fructe s-a mutat în noua hală

De Dan Birta
3Comentarii
Piaţa de legume – fructe s-a mutat în noua hală
Comercianţii de legume fructe din rogerius au revenit în vechea – de acum noua – piaţă.


Începând de miercuri, 3 iunie, comercianţii de legume – fructe din cortul din faţa Spitalului de copii s-au mutat în Centrul de Afaceri de peste drum. Noua hală agroalimentară se întinde pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi şi dispune de 390 de locuri la mese, plus spaţii pentru comercializarea cărnii şi produselor din carne pe o parte a pieţei şi a pâinii şi produselor de panificaţie pe partea cealaltă. Noul sector agro este la standarde occidentale, cu încălzire în pardoseală.

PIATA

Deasupra sectorului de legume-fructe este în curs de amenajare o zonă de agrement cu verdeaţă şi cu bănci. Zona are un sistem de drenaj special, iar apa colectată în urma ploilor va fi utilizată la udarea plantelor şi curăţenie. După darea în folosinţă a sectorului doi urmează să fie dat în folosinţă, până la mijlocul lunii august, sectorul trei care va avea spaţii comerciale, bazar, spaţii pentru flori, produse apicole, produse bio şi produse din Ungaria.

Întregul proiect, în valoare de 6,7 milioane de euro urmează să fie gata până la jumătatea lunii august. 3 milioane de euro din aceşti bani sunt fonduri nerambursabile.

Pro şi contra

Dacă unii dintre comercianţi şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de locul şi numărul de mese pe care l-au primit în noua piaţă, majoritea producătorilor sunt mulţumiţi de noile condiţii. „Este foarte bine unde ne-am mutat. Nici nu se compară cu cealaltă piaţă. Este mult mai luminos şi mult mai curat. Va trebui să avem mai multă grijă să menţinem curăţenia”, ne-a declarat o producătoare din Borş. Acelaşi lucru îl sublinia şi directorul ADP, Liviu Andrica, într-o discuţie anterioară. „Comercianţii şi producătorii vor trebui să fie mult mai atenţi la menţinerea curăţeniei. Sunt alte condiţii, dar şi alte cerinţe”, preciza Liviu Andrica.

PIATA1

În ceea ce priveşte cortul, acesta va fi mutat în Piaţa Obor unde va primi altă destinaţie.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor