Piaţa Rogerius e gata… pe hârtie

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Piaţa Rogerius e gata… pe hârtie
Proiectul după care se va moderniza Pieţei Rogerius din Oradea este finalizat şi va fi înaintat spre aprobare consilierilor locali în şedinţa de joi.

Intervenţia este posibilă în cadrul proiectului „Cooperare transfrontalieră pentru dezvoltarea unui Centru de afaceri cu produse agroalimentare în Oradea şi a unui Centru pentru educaţie antreprenorială în municipiul Debrecen” cu o valoare totală a investiţiei este de 7.7 milioane euro, din care peste 6.7 milioane euro revin Oradea. Din această sumă 35,22% reprezintă contribuţia proprie a municipiului, iar 62,02% reprezintă finanţarea nerambursabilă. Executant al poiectului de arhitectură este SC Poliart Oradea.

Proiectul prevede extinderea suprafeţei pieţei şi, implicit, creşterea numărului de locuri cu aproximativ 130. Directorul ADP, Liviu Andrica a precizat că actualmente în Piaţa Rogerius sunt vreo 950 de comercianţi la mese, 40 în spaţiile amenajate, iar în sectorul lactate, aproximativ 20 de persoane.

Lucrările se vor desfăşura în trei etape, pornind din spatele pieţei spre strada Corneliu Coposu.


14

„Prin lucrarea noastră, încercăm să aducem un plus de calitate investiţiei care va urma, am încercat să creştem atât calitatea mediului construit cât şi calitatea mediului înconjurător. Spaţiile rezultate, care vor fi puse la dispoziţia comercianţilor, vor fi mult mai mari şi mai generoase decât cele actuale. Lucrările vor începe din spatele pieţei, dinspre str. Pascal, unde vom realiza un prim tronson, ce va sta la dispoziţia comercianţilor ca spaţiu de vânzare a produselor. Al doilea tronson este cel destinat produselor nealimentare, iar în sectorul trei vor fi produsele tradiţioane, bio şi apicole şi sectorul pentru comercializare flori”, a spus arhitectul Daniel Tivadar.

Deasupra sectorului trei, spre str. Coposu, va fi un etaj cu o suprafaţă de 860 mp, unde se va amenaja un spaţiu de alimentaţie publică şi o teresă cu o capacitate minimă de 100 de locuri. Noutatea majoră a complexului va consta în amenajarea de spaţii verzi pe acoperiş. Conform estimărilor, lucrările la primul tronson vor fi de aproximativ 7 luni, la cel de-al doilea 4 luni, iar la tronsonul trei 6 luni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !