Poliţiştii contra delictelor silvice

De Alexandra Lăzureanu
1Comentariu
Multe lemne tăiate ilegal
Multe lemne tăiate ilegal
Mai mulţi bihoreni au fost prinşi în flagrant în timp ce tăiau ilegal şi sustrăgeau arbori sau transportau lemne fără documente.

Astfel duminică, poliţiştii din Aleşd i-au prins în flagrant pe B.N., de 38 de ani, C.F., de 68 de ani şi pe P.F.R., de 37 de ani, toţi din localitatea bihoreană Hotar, în timp ce tăiau ilegal şi sustrăgeau trei arbori de esenţa cer, dintr-o pădure privată de pe raza localităţii bihorene Tilecuş. În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori. Totodată, poliţiştii au ridicat de la bărbatul de 68 de ani un moto-ferăstrău şi un topor, folosite la comiterea infracţiunii. Totodată vineri, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ceica împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Codrii Cămării Dobreşti i-au depistat pe A.F., de 26 de ani şi pe B.F.T., de 22 de ani, ambii din Ceica, după ce au tăiat ilegal patru arbori de esenţă salcâm, cu diametru de 30 – 40 cm, de pe o proprietate privată din localitatea bihoreană Inceşti. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar în cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Transporturi ilegale

Şi sâmbătă, poliţiştii din Lunca l-au depistat pe drumul comunal 243, în localitatea Şuştiu, pe M.I., de 73 de ani, din Ştei, în timp ce transporta cu o autoutilitară 10 metri steri de lemne de foc, specia fag, în valoare de 596 lei, fără documente legale. Materialul lemnos a fost confiscat, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2010.

De asemenea, duminică, poliţiştii Secţiei nr. 7 de Poliţie Rurală Tileagd l-au depistat în Uileacu de Criş pe localnicul S.M.C., de 17 ani, în timp ce transporta cu căruţa un metru cub de lemne de foc, de esenţă salcâm şi gorun, fără a avea acte de provenienţă. Tânărul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat la Ocolul Silvic Pădurea Craiului. Totodată, sâmbătă, poliţiştii Secţiei nr.8 de Poliţie Rurală Tinca l-au depistat, pe drumul judeţean 792/A, în Belfir, pe M.N.D., de 22 de ani, din judeţul Arad, în timp ce transporta cu o autoutilitară 15,8 metri cubi de lemne de foc, în valoare de 2.261 lei, fără a avea documente de provenienţă a mărfii. Pe acelaşi sector de drum a fost depistat şi B.I.R., de 34 de ani din Batăr, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,5 metri cubi de lemne de foc, în valoare de 141,6 lei, fără a avea documente de provenienţă a lemnelor. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat la Ocolul Silvic Tinca, iar cei doi au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2010. De asemenea, vineri poliţiştii din Borod împreună cu poliţiştii din Bratca au acţionat pe raza localităţii Damiş, pentru identificarea persoanelor care transportă ilegal material lemnos. Astfel, a fost depistat localnicul P.F., de 53 de ani, în timp ce transporta cu o căruţă 12,02 metri cubi de material lemnos, fără documente de provenienţă şi transport. Lemnele, în valoare de 2.400 lei, au fost confiscate şi urmează să fie predate în custodia Ocolului Silvic Aleşd. Totodată, cel în cauză a fost amendat cu 2.000 lei. De asemenea, în perioada 9 – 11 ianaurie a.c., poliţiştii Compartimentului Delicte Silvice – Serviciul de Ordine Publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Bihor, fiind aplicate trei sancţiuni contravenţionale conform prevederilor Legii nr. 171/2010 şi ridicaţi în vederea confiscării 29 metri cubi de material lemnos, în valoare de 2.813 lei.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor