Poprire pe conturile Bihariei

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
14Comentarii
Poprire pe conturile Bihariei
Costul retragerii comunei din Aparegio îl vor plăti sătenii. Compania de Apă a început executarea silită a comunei.

Scandalul retragerii comunei Biharia din Aparegio după ce se cheltuiseră deja fonduri pentru extinderea rețelei de apă-canalizare în comuna vecină Oradiei, a ajuns în faza deconturilor. La finalul mai multor ani de dispută în justiție, răstimp în care balanța a fost înclinată spre ambele părți, Compania de Apă Oradea (CAO) a primit câștig de cauză.

Săptămâna trecută, cu executorul judecătoresc, s-a instituit poprirea pe conturi și săptămâna aceasta se așteaptă comunicarea de la bancă, ne-a spus Renata Tripa, purtător de cuvânt al CAO.

”Prin sentinţa arbitrală nr. 3 din 17 martie 2015, Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Bihor a admis cererea de intervenţie a SC Compania de Apă Oradea SA în dosarul 2/2013 şi a obligat pârâta Comuna Biharia să plătească suma de 1.075.709,49 lei şi cheltuieli de judecată în cuantum de 13.757,09 lei. Hotărârea a fost comunicată părţilor, comuna Biharia declarând acţiune în anulare, soluţionată de Curtea de Apel Oradea prin respingerea cererii.

Compania de Apă a investit cu formulă executorie hotărârea şi a solicitat executorului judecatoresc punerea în executare silită a titlului executoriu reprezentat de hotărârea Arbitrale nr. 3/2015 pronunţată de Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Bihor în dosarul nr. 2/2013, împotriva debitoarei Comuna Biharia”, transmite CAO prin purtătoarea de cuvânt.

Momentul este cum nu se poate mai bun pentru CAO respectiv prost pentru comună – începutul de an financiar este, de regulă, asociat cu cele mai mari afluiri de contribuabili, interesați să scape de dările aferente anului în curs.

Suma pe care Biharia o datorează CAO și Aparegio este aproximativ egală cu ce estimează comuna că va avea ca încasări ca venituri proprii: 1,1 milioane de lei are Biharia de plătit în urma procesului, în condițiile în care estimează că va avea încasări din venituri proprii de 1,180 lei, la un buget total de aproximativ 3 milioane de lei.

Taguri: , , ,


14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor