bihon.ro Web analytics

Poprire pe conturile Bihariei

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Costul retragerii comunei din Aparegio îl vor plăti sătenii. Compania de Apă a început executarea silită a comunei.
Scris de Demian - Costul retragerii comunei din Aparegio îl vor plăti sătenii. Compania de Apă a început executarea silită a comunei.

Scandalul retragerii comunei Biharia din Aparegio după ce se cheltuiseră deja fonduri pentru extinderea rețelei de apă-canalizare în comuna vecină Oradiei, a ajuns în faza deconturilor. La finalul mai multor ani de dispută în justiție, răstimp în care balanța a fost înclinată spre ambele părți, Compania de Apă Oradea (CAO) a primit câștig de cauză.

Săptămâna trecută, cu executorul judecătoresc, s-a instituit poprirea pe conturi și săptămâna aceasta se așteaptă comunicarea de la bancă, ne-a spus Renata Tripa, purtător de cuvânt al CAO.

”Prin sentinţa arbitrală nr. 3 din 17 martie 2015, Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Bihor a admis cererea de intervenţie a SC Compania de Apă Oradea SA în dosarul 2/2013 şi a obligat pârâta Comuna Biharia să plătească suma de 1.075.709,49 lei şi cheltuieli de judecată în cuantum de 13.757,09 lei. Hotărârea a fost comunicată părţilor, comuna Biharia declarând acţiune în anulare, soluţionată de Curtea de Apel Oradea prin respingerea cererii.

Compania de Apă a investit cu formulă executorie hotărârea şi a solicitat executorului judecatoresc punerea în executare silită a titlului executoriu reprezentat de hotărârea Arbitrale nr. 3/2015 pronunţată de Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Bihor în dosarul nr. 2/2013, împotriva debitoarei Comuna Biharia”, transmite CAO prin purtătoarea de cuvânt.

Momentul este cum nu se poate mai bun pentru CAO respectiv prost pentru comună – începutul de an financiar este, de regulă, asociat cu cele mai mari afluiri de contribuabili, interesați să scape de dările aferente anului în curs.

Suma pe care Biharia o datorează CAO și Aparegio este aproximativ egală cu ce estimează comuna că va avea ca încasări ca venituri proprii: 1,1 milioane de lei are Biharia de plătit în urma procesului, în condițiile în care estimează că va avea încasări din venituri proprii de 1,180 lei, la un buget total de aproximativ 3 milioane de lei.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se pot face înscrieri pentru programul Rabla. Condiții, etape și valoarea voucherelor
  De azi, 14 mai 2021, persoanele fizice își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică în vederea înscrierii în Programul Rabla pentru Electrocasnice.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Statui Vivante prezente la Oradea, la Enchante Rooftop & Social Lounge, o locaţie care îţi oferă privelişti asupra oraşului ce îţi taie respiraţia!
  Enchante ! Mă bucur să te cunosc! Încântat de cunostinţă! Nice to meet you! 1

  România

  Nunți și botezuri de la 1 iunie: Se renunță la restricționarea numărului de persoane, dacă toți participanții sunt vaccinați
  Liber la nunți și botezuri. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul conferinței de joi că din date de 1 iunie se pot organiza evenimente private. 1

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  România

  K.Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile pe timp de noapte. Spectatorii revin pe stadioane
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Palatul Controceni, că din data de 15 mai se va elimina portul măștii în exterior și restricțiile de noapte. 20

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prețuri mai mici pentru investigațiile dedicate femeii, la Transilvania Imagistică
  Cancerul de sân e cea mai frecventă formă de cancer cu care se confruntă femeile, de aceea prevenția, controlul anual sau la 2 ani, sunt vitale pentru depistarea precoce a acestei maladii. Surprins în stadiu incipient, cancerul de sân este tratabil.

  România

  Premierul Cîţu o încurajează pe Ioana Mihăilă să prezinte public raportul privind diferenţele de raportare a deceselor generate de COVID-19
  Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi că o încurajează pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, să prezinte public raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.