Practică la cele mai puternice firme de IT

De Crina Dobocan
Proiectul a fost lansat și în Bihor
Proiectul a fost lansat și în Bihor
Elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea au început practica în una dintre cele mai puternice firme de IT.

Elevii din Oradea vor avea șansa de a participa la sesiuni de practică și mentorat, workshop-uri și training-uri în companii mari din domeniul IT.

Acest lucru va fi posibil în cadrul programului „Descoperă-ți Pasiunea în IT”, lansat duminică la Oradea și inițiat de Asociația DpIT.

Programul le oferă liceenilor posibilitatea de a explora domeniul tehnologiei prin interacțiune directă cu responsabilități reale și mediul de muncă dintr-o companie.

Primii elevi care s-au înscris deja în acest program sunt cei de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Ei au început deja practica la sediul Fortech, care îi va găzdui în următoarele cinci luni.

În 4 județe

Născut la Cluj în urmă cu patru ani, programul a crescut și s-a dezvoltat în fiecare an. Anul acesta, programul numără un total de 135 de elevi din 4 județe, împărțiți în 27 de echipe, iar numărul firmelor implicate direct în sprijinirea programului a ajuns la 12.

„«Descoperă-ți pasiunea în IT» este un program de referință pentru Fortech, în care am investit constant încă de la prima ediție. Am făcut asta pentru că știam că le va aduce tinerilor o perspectivă nouă față de mediul IT. De aceea, nu poate decât să ne bucure faptul că anul acesta programul se extinde și în Oradea. Rezultatele obținute în Cluj, în ultimii patru ani de program, au fost remarcabile, și sperăm ca și liceenii de aici să fructifice oportunitățile de învățare care li se oferă. Suntem conștienți că doar printr-un efort comun al mediului privat și public, putem avea tineri pregătiți pentru cerințele actuale ale pieței muncii’, spune Călin Văduva, CEO Fortech, firma care îi găzduiește pe liceenii orădeni în practică.

Elevii vor participa la sesiuni de practică și mentorat, workshop-uri şi training-uri, concursuri și expoziții. Toate acestea îi vor ajuta pe tineri să-și transforme o simplă idee într-un proiect şi, mai departe, într-un model de business.

eminescu-1

Totodată, elevii se vor putea familiariza cu munca în echipă, să-și asume roluri. Ei sunt încurajați să gândească inovativ și să-și dezvolte spiritul antreprenorial, dar și deprinderi utile și transferabile la nivelul oricărei opțiuni de carieră.

„Suntem bucuroși că partenerii noștri ne sprijină și în afara granițelor Clujului și astfel reușim să răspundem la o parte din solicitările venite din țară. Începând din ediția aceasta, avem posibilitatea să le oferim și elevilor din Bihor acestă oportunitate de învățare practică”, a declarat Liliana Ștefan-Cazacu, fondatorul și președintele Asociației DpIT.

Proiectul „Descoperă-ți pasiunea în IT” este susținut de Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” și Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Până în prezent, FORTECH, NetMatch, NTT DATA România , AROBS Transilvania Software, ArtSoft Consult, Betfair România Development, 3 Pillar Global, Softing, Qubiz, Around25, RIA Solutions Group și Oracle Academy sunt firmele care și-au asumat responsabilitatea de a oferi un ajutor elevilor, prin alăturarea în echipa programului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !