Pregatiti pentru noi medalii

De Teodor Biriş
Pregatiti pentru noi medalii
Sportivii de la LPS Bihorul a încheiat perioada de pregătire centralizată din această iarnă.

Din 5 ianuarie până în 11 februarie, „lepesiștii” au acumulat la Arieșeni și Băile Felix. Au fost angrenați 255 de sportivi de la secțiile fotbal, baschet, volei, judo, atletism și lupte. Majoritatea dintre ei s-au pregătit la munte, la 950 de metri altitudine, beneficiind de condiții foarte bune de pregătire, cazare, masă și refacere la Vila Giulia, unde sportivii orădeni vin de șase ani. „Au fost în cantonament toți sportivii participanți în campionatele naționale de jocuri sportive, toți copiii medaliați și cei de perspectivă. Conducerea LPS Bihorul este de principiul de a oferi condiții de pregătire cât mai bune și după aceea de a cere rezultate. Putem spune că din punctul de vedere al rezultatelor, anul 2012 ne-a adus multe satisfacții prin numărul de medalii obținute”, ne-a declarat directorul adjunct Lucian Stance.

Bilanț în creștere

Trecând la bilanțul pe 2012 se poate constata o creștere constantă a numărului de medalii în ultimii ani. Anul trecut sportivii de la LPS Bihorul au adunat 20 de medalii în competițiile internaționale (11 de aur – două de argint și 7 de bronz) și 108 medalii în competițiile naționale (32 de aur, 37 de argint și 39 de bronz). Cele mai multe medalii au fost adjudecate de judoka – 63 (24 de aur, 17 de argint și 22 de bronz), secondați de atleți – 33 (7 de aur, 16 de argint și 10 de bronz) și de luptătorii greco-romani – 9 (una de aur, 4 de argint și 4 de bronz). „Se poate constata o creștere permenanetă a numărului de medalii din 2005 încoace”, concluzionează Lucian Stance. Spre comparație, în 2010 au fost 95 de medalii, în 2011 – 98 și în 2012 – 108 în concursurile naționale.

În 2012, LPS CSȘ Bihorul Oradea a înregistrat un număr de 1288 de sportivi dintre care 532 sunt legitimați, secțiile cu cei mai mulți fiind fotbalul are 412, atletismul – 243, iar voleiul – 218.

Promovați la alte cluburi

Directorul Dan Matei a anunțat și sportivii plecați de la LPS spre alte entități sportive în 2012. „La nivelul jocurilor de echipă și mă refer la fotbal, baschet și volei, am promovat copii în eșaloane superioare. Avem un protocol la fotbal cu Luceafărul, acolo unde am dat 6 jucători, dintre care 3 au debutat. Îi avem și pe George Cornea și Ionuț Cervinschi, componenți ai loturilor naționale. La baschet, îl avem cu dublă legitimare pe Andrei Ciordaș la CSM Oradea, iar la volei, Vlad Tebieș a ajuns la Remat Zalău, campioana en-titre”, spune Matei.

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !