Premianti la informatica aplicata

De Cristian Horgoș
Premianti la informatica aplicata
Directorul de la „Partenie Cosma” a motivat selecţia pentru dotare prin premiile de la diverse concursuri.

Cât priveşte continuarea proiectului „Punem educaţia pe primul loc” la alte şcoli, preşedintele CJ Bihor – Cornel Popa a lăsat joi să înţeleagă că va depinde de implicarea Ministerului şi a companiilor IT.

La rândul său, secretarul de stat Stelian Fedorca a punctat avantaje ale soluţiei prezentate: câştigarea de competenţe digitale, confortul elevilor, câmpul vizual, economia de curent şi emisia redusă de căldură dar s-a abţinut să avanseze date concrete privind un sprijin financiar.

Iar în calitate de specialist în informatica aplicată, reprezentantul Ministerului a apreciat că stilul de predare cu creta pe tablă şi pixul pe hârtie are un randament mai mic.

„Ştiu că la Colegiul «Partenie Cosma» e spaţiu insuficient dar felicit Consiliul Judeţean şi Primăria Oradea pentru că au realizat această clădire din fonduri proprii”, a mai spus Stelian Fedorca.

„Cât mai departe”

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor, Daniel Negrean, l-a felicitat pe Tocai Tudor, elev la „Partenie Cosma”, pentru clasarea pe primul loc la Concursul de Informatică Aplicată (CIA) 2012. Cât priveşte startul programului de dotare, Daniel Negrean a declarat următoarele: „Ca profesor în această şcoală ştiu cât şi-au dorit astfel de calculatoare. Nu contează de unde începem, ci cât vom duce mai departe această iniţiativă”.

Ca o motivare a alegerii Colegiului „Partenie Cosma” în proiectul de dotare IT, directorul unităţii a amintit, pe lângă premiul obţinut la CIA 2012, că liceenii economişti s-au clasat pe locul IV, în 2002, la un concurs organizat de Hewlet Packkard (HP) la San Diego, pe locul III, în 2005, la Paris, la un concurs de management virtual pe calculator şi pe locul III la Bruxelles, în 2010, la un concurs de simulare managerială a sistemului bancar.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !