Premieră! Site pentru transportul public județean

Reactualizat la:
Premieră! Site pentru transportul public județean
Consiliul Județean Bihor a lansat la finalul lunii mai platforma web a serviciului de transport public județean de persoane.

Site-ul web vine în ajutorul călătorilor pentru planificarea călătoriilor, căutarea mijloacelor de transport public județean, a rutelor și aflarea prețului. Acesta va ajuta și la controlul modalității de efectuare a serviciului de transport public județean conform prevederilor legale și a parametrilor stabiliți de către Consiliul Județean Bihor.

www.bihortransport.ro este primul portal din România, creat de către o administrație județeană care gestionează la un nivel ridicat serviciul de transport public de persoane în trafic județean, oferind informații complete și corecte despre toate mijloacele de transport în comun licențiate în baza programului județean de transport, traseele operate, orarul de circulație și tarifele practicate”, informează CJ Bihor.

Aceasta platformă web a fost unul din obiectivele prevăzute de către Autoritatea Județeană de Transport din cadrul Consiliului Județean Bihor, odată cu restructurarea programului județean de transport persoane.

Despre www.bihortransport.ro

Site-ul poate fi rulat din browserele Internet Explorer, Firefox , Google Chrome, fiind optimizat și pentru sistemele alternative mobile(Android, BlackBerry, IOS etc.)

Platforma web a serviciului de transport public județean de persoane, se dorește a fi un instrument de planificare a călătoriilor, ce furnizează în principal date despre orele și zilele de circulație ale unui traseu, ruta acestuia și tariful maximal pe zone kilometrice, practicat de către fiecare operator de transport în parte, calculând totodată și tariful între două localități situate pe același traseu.

Secțiunea de Căutare va afișa traseele directe între două stații (localități) sau, în cazul în care nu există un traseu direct, legăturile cu alte trasee care ajung în stația de destinație, transbordarea efectuându-se în stația terminus a traseului care deservește stația de plecare. În cazul în care nu se găsește rută de legătură între stația de plecare și stația de destinație se recomandă o nouă căutare, alegând stația de plecare sau stația de destinație o altă localitate din aceeași zonă geografică și reluarea căutării în funcție de noile legături găsite.

În secțiunea Hartă Localități prin accesarea oricărui pin ce desemnează o stație se pot vedea toate cursele care pornesc sau tranzitează respectiva stație. Prin accesarea unui traseu rezultat din acțiunea anterioară se pot vedea toate orele la care deservește acea stație precum și zilele de circulație. Se poate vizualiza și ruta traseului pe hartă.

În secțiunea Operatori se pot vizualiza datele de contact ale operatorilor de transport care efectuează Serviciul de transport public de persoane prin curse regulate în județul Bihor.

În secțiunea Alerte, dacă butonul este activat (pâlpâie), se vor putea vedea dacă sunt modificări temporare ale programului de circulație cum ar fi: suspendări de curse, modificări de orar, trasee operate doar pe o perioada determinată datorită renunțării operatorului de transport, etc.

Pe prima pagină, pe hartă sunt afișate traseele care sunt operate în momentul căutării, precum și cursele care vor porni de la capătul de traseu în următoarea oră.

În viitorul apropiat vizitatorii vor putea observa decalajul de orar pentru anumite opriri, suspendarea unui traseu sau a unei bucăți dintr-un traseu. Pentru aceasta este nevoie ca Autoritatea Județeană de Transport să implementeze sistemul de transmitere a datelor în timp real pentru fiecare mijloc de transport în comun.

În funcție de feedback, reprezentanții CJ Bihor i-au în considerare și extinderea sistemului la transportul interjudețean și feroviar.

Platforma web este disponibilă în limbile română, engleză și maghiară, având opțiuni de mărire a fontului pentru persoanele care au dificultăți în a citi texte în mărime standard, fiind accesibilă la adresa www.bihortransport.ro sau de pe noul site al instituției Consiliul Județean Bihor www.cjbihor.ro la secțiunea ”Mersul Autobuzelor”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !