Preşedinte nou la Comisia Județeană de Arbitri Bihor

De Teodor Biriş
Reactualizat la:
17Comentarii
Ioan Pirtea
Ioan Pirtea - © FOTO: LOGOPAPER
Profesorul Ioan Pirtea se va ocupa de coordonarea arbitrilor bihoreni.

Urmaşul demisionarului Octavian Şovre la şefia arbitrajului bihorean este Ioan Pirtea. Fost arbitru divizionar, actualmente observator şi director de şcoală, Ioan Pirtea (62 de ani) a fost alesul lui Radu Bitea, noul preşedinte al AJF Bihor.

„Este un om respectat şi acceptat de lumea fotbalistică, potrivit pentru această funcţie graţie experienţei vaste în domeniu, ca arbitru şi observator”, şi-a motivat Bitea alegerea.

S-au dat indisponibili

Ioan Pirtea preia un lot de arbitri scindat în ultima perioadă. Mai mulţi arbitri bihoreni au decis să se dea indisponibili pentru o perioadă ce variază de la câteva zile până la câteva săptămâni, invocând diverse motive, de la personale, până la şcolare sau medicale. 29 de arbitri sunt în această situaţie, numele cele mai cunoscute fiind divizionarii Marius Omuţ, Rareş Vidican, Bogdan Gireadă, Radu Pascu, Alexandru Corb, Ciprian Fiter, Gabriela Toderaş, Ludovic Zifceac sau Laurenţiu Danşa, preşedintele Asociaţiei „Cavalerii fluierului”.

radu-bitea-2 Radu Bitea ©

Chiar dacă nu îi convine situaţia, noul preşedinte al AJF, Radu Bitea, nu dezarmează. „Chiar şi în aceste condiţii ne putem desfăşura activitatea normal, fără probleme. Cu trecerea etapelor, sunt convins că micile animozităţi se vor rezolva şi lucrurile vor intra pe făgaşul normal”, spune Bitea, care s-a mai trezit cu o „surpriză”, site-ul oficial al CJA Bihor fiind blocat de fosta conducere.

„Mijloacele oficiale de comunicare vor fi Buletinul Informativ şi site-ul AJF Bihor”, a precizat Bitea.

Prioritatea numărul unu

Şeful AJF a mai anunţat că s-au terminat procedurile de predare-primire la AJF şi CJA şi că este în proces de finalizare cu gestiunea financiar-contabilă.

În cele două şedinţe de comitet executiv ale AJF s-a decis că membrii comisiilor AJF nu vor fi observatori activi, iar comisiile vor avea în componenţă câte un jurist. De asemenea, Comitetul şi-a dat acceptul pentru începerea discuţiilor cu Primăria Sânmartin pentru implementarea proiectului de construire a unui teren sintetic în parteneriat cu FRF.

„Am fost contactaţi de diverse firme pentru a colabora sub diferite forme pe viitor. Echipele afiliate vor beneficia de consultanţă gratuită în scopul de a depune proiecte pentru fonduri nerambursabile. Prioritatea mea numărul unu este ca din sezonul viitor echipele să nu mai plătească baremul de arbitraj, sub o formă sau alta”, a mai adăugat Bitea.

LIGA 4 – ETAPA 16

Programul meciurilor din prima etapă a returului:

SÂMBĂTĂ

FC Universitatea – Unirea Livada (ora 11:00)
Unirea Valea lui Mihai – CSO Ştei (ora 15:00)
Crişul Aleşd – Viitorul Borş (ora 15:00)

DUMINICĂ

CSC Sînmartin – CS Bihorul Beiuş (ora 15:00, teren Cordău)
CS Mădăras – CS Oşorhei II (ora 15:00)

Crişul Sântandrei – Padişul Gurani nu se dispută.

CS Diosig şi Olimpia Salonta vor sta.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor