Primaria Oradea a interzis mitingul anti-Bolojan

Reactualizat la:
2Comentarii
Primaria Oradea a interzis mitingul anti-Bolojan
Mitingul la care-şi anunţaseră participarea orădenii nemulţumiţi de primar a fost stopat chiar de către Primărie.

Primăria nu i-a aprobat lui Horea Vuşcan mitingul de protest din Centru, din 1 Decembrie. Vuşcan a transmis că municipalitatea i-a respins mitingul, chiar dacă oferise două alternative pentru această mişcare de protest: în faţa Primăriei sau în Parcul Traian. „Din păcate, mitingul din data de 1 Decembrie nu a fost aprobat de către Primărie pe motiv că «(…) este interzisă desfăşurarea publică a două sau mai multe adunări publice distincte în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee…». Din păcate, democraţia a murit!”, se arată într-un comunicat trimis marti de Vuşcan. La miting urmau să participe orădenii nemulţumiţi de politicile municipalităţii din Ioşia, din spatele Gării (strada Ecaterina Teodoroiu), reprezentanţii SOS Dogs şi ProBikers.

 Uciderea câinilor

 De altfel, ieri Vuşcan a ţinut o conferinţă de presă, la care au fost prezenţi Carol Lazăr şi Ildiko Teger, de la SOS Dogs, dar şi locuitori de pe strada Ecaterina Teodoroiu. Toţi au participat la întâlnirea lui Vuşcan cu presa având un numitor comun: nemulţumirea faţă de ultimele acţiuni ale primarului Ilie Bolojan.

 Carol Lazăr şi Ildiko Teger s-au arătat dezamăgiţi de ultimele declaraţii ale primarului Bolojan. Folosindu-se de Legea câinilor comunitari, adoptată recent în Parlament, care lasă soarta acestor câini în mâinile primarilor, Bolojan s-a pronunţat că pe termen scurt preferă eutanasierea, iar pe termen lung sterilizarea. Pentru Carol Lazăr, eutanasierea reprezintă de fapt uciderea câinilor. Iar aceasta nu este o soluţie, crede reprezentantul SOS Dogs, deoarece cei câteva sute de câini care mai hălăduiesc pe străzile Oradiei sunt, de fapt, abandonaţi de stăpânii lor. O soluţie acceptabilă este doar sterilizarea câinilor.

 Orădenii de pe strada Teodoroiu, precum Somojai Irina, îl acuză pe primar că nu dialoghează cu ei. Oamenii sunt nemulţumiţi de proiectul drumului expres ce ar lega Calea Bihorului de strada Făcliei şi apoi de Dragoş Vodă. Riveranii cer să nu fie lăsaţi fără spaţiu verde şi acuză faptul că nici în prezent nu pot circula pe stradă în siguranţă. Aceasta deoarece singurul trotuar e ocupat de maşini. Oamenii spun că, sosit în teren, Marcel Boloş, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI), le-ar fi transmis că ar trebui să se mulţumească cu spaţiul verde din curţi. Nici consiliera primarului, Arina Moş, nu a scăpat de gura celor de pe Teodoroiu. Aceştia spun că Arina Moş le-ar fi spus să se mute la ţară (!), dacă vor aer curat şi spaţiu verde! La rândul său, primarului i se impută că umblă prin Spania, în loc să vorbească cu oamenii din Oradea.

 Baiurile bicicliştilor

Şi Asociaţia ProBikers are un dinte împotriva primarului. Mircea Crăciun s-a plâns că nu sunt piste de biciclişti în Oradea, care sunt, sunt făcute fără cap şi că biciliştii nu pot ajunge niciunde fără a fi claxonaţi. Crăciun spune că Poliţia Locală rezonează cu problemele bicicliştilor, dar crede că primarul trebuie să facă mai mult pentru a încuraja acest mod nepoluant de transport.

C.C2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor