Primarul Ilie Bolojan acuza investitiile ilogice ale Guvernului

Ilie Bolojan
Ilie Bolojan
Ilie Bolojan condamnă blocurile ANL din satele fără apă-canal şi sălile de sport pentru câteva sute de săteni.

Preşedintele PNL Oradea, Ilie Bolojan, s-a arătat intrigat de locaţiile în care Guvernul României alege să investească. Spre exemplu, blocurile ANL, ridicate în sate ce nu dispun de sisteme de apă şi canalizare! „Sunt investiţii ilogice şi perdante pentru cetăţeni”, spune primarul, care dă drept exemplu ridicarea unui bloc ANL în satul Şimian. Blocul a costat aproape 1 milion de lei noi, în timp ce localitatea numără 2.569 de locuitori! Alt bloc ANL s-a realizat în satul Mişca, din comuna Chişlaz. Investiţia a fost mult mai scumpă: 6.848.333 lei. Aceasta în ciuda faptului că localitatea numără doar 1.021 locuitori.

În antiteză cu aceste investiţii anormale în asemenea locaţii, primarul a arătat că deşi există încă din 2008 un contract semnat de municipalitate şi Agenţia Naţională a Locuinţei (ANL) pentru ridicarea de locuinţe ANL în Oradea, iar 

Primăria a pus deja la dispoziţie un teren, situat pe strada Balogh Istvan, în zona Căii Sântandreiului, nici până azi nu s-a scos la licitaţie lucrarea. „Nu s-a scos la licitaţie, cu toate că avem deja 1.000 de cereri din partea tinerilor ce îşi caută locuri de muncă şi o chirie mai bună. S-a preferat să se facă în nişte zone în care în mod clar eficienţa şi scopul acestor investiţii nu vor fi atinse”, a spus primarul, care a atins şi problema salilor de sport.

Ilie Bolojan vrea sală în Nufarul

„În cartierul Nufărul avem o o mică sala de sport, la Liceul Onisifor Ghibu”, a spus Ilie Bolojan, arătând că ar pune la dispoziţie teren, în zona Salca din Nufărul, pentru realizarea unei sali de sport destinată orădenilor, precum cea din satul natal al pedelistului Vasile Blaga – Petrileni (com. Rieni), cu doar 571 de locuitori, ce a costat 2,5 milioane de lei sau cea de la Poienii de Jos (com. Bunteşti), o investiţie de 3,1 milioane de lei, pentru doar 630 de locuitori. „Pot să o vopsească şi în portocaliu, măcar şi-ar atrage capital electoral în Oradea, numai s-o facă”, s-a exprimat Ilie Bolojan.

Primarul Ilie Bolojan a luat în derâdere şi amplasarea celebrei frunze din logo-ul ales de ministerul Elenei Udrea pentru promovarea României, ce se regăseşte pe sala de sport din Poienii de Jos, comentând că, probabil, frunza din logo-ul ministerial se referă la frunzele bălăriilor din jurul salii de sport.

C.C.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !