Printisorii Maratonului Lecturii

De Cristian Horgoș
S-au evidenţiat la concursul „Maratonul Lecturii”
S-au evidenţiat la concursul „Maratonul Lecturii”
Trei băieţi şi patru fete s-au ales cu titlurile de rege sau regină a concursului „Maratonul Lecturii”.

Fiindcă au citit atenţi Jurnalul unui puşti (de Jeff Kinney), Însemnările unei puştoaice (de Rachel Renée Russell), Cronicile din Narnia (de C.S. Lewis), Harry Potter şi alte zeci de cărţi împrumutate de la Biblioteca Judeţeană, puştanii finalişti ai concursului „Maratonul Lecturii” au fost recompensaţi cu diplome, premii în cărţi şi dulciuri. Festivitatea a fost găzduită miercuri de Amfiteatrul Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai”, organizatoare a competiţiei.

La fel ca precedentele patru ediţii, ediţia 2012 s-a derulat pe tot parcursul anului trecut, reunind 80 de elevi înscrişi, din care 50 s-au ţinut de treabă.

La final, pe baza punctajelor s-au stabilit şi câştigătorii:

La clasele III-IV, s-au încoronat câştigători trei elevi: Paul Samuel Burcă, de la Liceul Teologic „Emanuel” din Oradea, Maria Petrică, de la Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” şi Dan Mihai, de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.

Tot la clasele III-IV, dar la limba maghiară, regele lecturii a fost desemnat David Marc Fodre, de la Liceul Reformat Romano-Catolic „Szent Laszlo”, iar ca regină a lecturii s-a impus Kovacs Erika, de la Şcoala „George Coşbuc”.

La clasele V-VIII, s-au ales două regine – Patricia Prodan de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Patricia Scorţe de la Şcoala „Dacia”.

Secţiunea de concurs la clasele V-VIII, limba maghiară, nu a evidenţiat elevi care să motiveze acordarea de premii.

„La concurs s-au înscris copii de la 21 de şcoli din Oradea şi doi elevi din Sântandrei. Pentru clasele III-IV au am ales 40 de cărţi, iar pentru gimnaziu 57 de volume. Lecturile nu sunt din literatura şcolară obligatorie, ci este vorba de cărţi din diferite domenii, noi apariţii editoriale. La restituirea fiecărei cărţi, dacă elevii răspund corect la întrebările de control primesc un punct. Prin cumularea punctelor, s-au evidenţiat cei şapte copii cu rezultate deosebite”, ne-a explicat Mariana Barna, şefa Secţiei de Copii şi Tineret din cadrul Bibliotecii Judeţene.

Se gândesc şi la liceeni

Bibliotecara mai anunţă că ediţia 2013 va fi lansată în februarie. „Ne gândim să extindem «Maratonul Lecturii» şi la clasele a IX-a şi a X-a, cu sprijinul Secţiei pentru Adulţi, întrucât concursul a dovedit că are priză la copii şi că poate stimula obiceiul lecturii”, ne-a mai declarat Mariana Barna.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !