Priorităţile IMM-urilor în politicile fiscale

De Veronica Bursaşiu
Priorităţile IMM-urilor în politicile fiscale
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a trasat principalele 10 priorităţi ale mediului de afaceri şi IMM-urilor în domeniul politicilor fiscale în 2015.

„Reglementarea inteligentă, asigurarea unui cadru legal stabil şi predictibil pentru mediul de afaceri şi IMM-uri, cu reducerea birocraţiei şi a fiscalităţii, cu respectarea transparenţei decizionale şi a dialogului social calitativ cu confederaţiile patronale şi punerea în aplicare a Legii nr 62/2014 de modificare a Legii IMM-urilor este una dintre cerinţele noastre. Pârghiile prin care această prioritate se poate realiza sunt: respectarea pe deplin a principiului : «Gândiţi mai întâi la scară mică. Reglementaţi mai întâi pentru IMM-uri », aplicarea Testului IMM, realizarea analizelor de impact de calitate, consultarea sistematică a organizaţiilor reprezentative ale IMM-urilor, prezentarea planificării anticipate anuale a legislaţiei referitoare la întreprinderi care va intra în vigoare în cursul următoarei perioade bugetare ”, spune primvicepreşedintele CNIPMMR Ioan Mintaş. Pentru a asigura un mediu de afaceri favorabil şi prietenos, CNIPMMR consideră că definitivarea noului Cod fiscal şi al Codului de procedură fiscală şi publicarea lor cu minim 6 luni înainte de intrarea în vigoare e o condiţie obligatorie. Reducerea fiscalităţii, reducerea TVA de la 24% la 19%, menţinerea cotei unice, neinstituirea de noi taxe şi impozite pentru IMM-uri, reducerea cu minim 25% a numărului de plăţi fiscale pentru întreprinzători, măsuri de stimulare a înfiinţării de noi întreprinderi şi creaare de noi locuri de muncă, reglementarea de facilităţi fiscale pentru crearea de noi locuri de muncă a persoanelor defavorizate, reducerea dobânzilor penalizatoare pentru debite bugetare, îmbunătăţirea regementărilor privind controalele, relansarea procesului investiţional, îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor structurale , îmbunătăţirea accesului IMM-urilor la finanţare, a reglementărilor privind executarea silită sunt prioriotăţi ale IMM-urilor în acest an.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !